164 de persoane au fost ucise în revolta de săptămâna aceasta din Kazahstan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

164 de persoane au fost ucise în revolta de săptămâna aceasta din Kazahstan

Externe 09 Ianuarie 2022 / 16:42 1064 accesări

Autoritățile au anunțat că 164 de persoane au fost ucise în revolta antiguvernamentală de săptămâna aceasta, între care și trei copii. Aproape șase mii de persoane au fost arestate.

Cifrele raportate duminică de Ministerul Sănătății reprezintă o creștere semnificativă față de bilanțurile anterioare, care indicau 26 de decedați din rândul civililor. Nu este clar dacă cele 164 de decese raportate azi se referă doar la civili sau dacă includ și victimele din rândul forțele de ordine. Anterior, autoritățile declaraseră că peste 2.200 de persoane au fost rănite.

Majoritatea morților (103) provin din Alma-Ata, cel mai mare oraș al țării, unde demonstranții au asediat și incendiat clădiri guvernamentale, potrivit ministerului. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a declarat că trei dintre cei uciși sunt minori, inclusiv o fetiță de 4 ani.

Biroul președintelui Kazahstanului a comunicat că aproximativ 5.800 de persoane au fost reținute de poliție în timpul revoltei, asigurând populația că autoritățile au recăpătat controlul asupra clădirilor administrative care au fost ocupate de protestatari.

Vineri, Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a ordonat forțelor de ordine “să deschidă focul fără avertisment” asupra protestatarilor. Aeroportul din oraș, controlat temporar de protestatari, a rămas închis duminică.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1973 secunde