17 echipe au participat la ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În sprijinul copiilor cu autism

17 echipe au participat la ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia

Sport 23 Aprilie 2017 / 17:30 3773 accesări

Sâmbătă și duminică, pe plaja din stațiunea Mamaia s-a desfășurat un eveniment sportiv unic în lume: un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care au participat 17 echipe, fiecare formată din 24 de alergători (teoretic, pentru că practic numărul de componenți a fost variabil de la o echipă la alta). Startul s-a dat din fața sediului Radio Constanța, iar traseul a măsurat 3 kilometri, fiind parcurs în buclă, ziua și noaptea, sub formă de ștafetă, astfel încât în cele 24 de ore alocate competiției să fie contabilizați cât mai mulți kilometri.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră” și face parte din proiectul „Camera Virtuală”, care promovează drepturile de integrare în comunitate ale copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Telekom România susține cu 7.000 de euro proiectul „Camera Virtuală”, prin intermediul programului „Te implici”. Fiecare oră alergată la Mamaia echivalează cu aproximativ 300 de euro direcționați de compania Telekom România către copiii cu nevoi speciale!

„Am vrut să fac această cursă la Constanța. Nu există un ultramaraton în niciun municipiu din România și mi-am dorit să fac o cursă cu adevărat specială, o cursă de 24 de ore, iar nisipul a îngreunat și mai mult alergarea. Aș putea spune că este una dintre cele mai grele competiții ce se desfășoară la ora actuală în România. Pe lângă asta s-au adăugat și condițiile meteo. Au fost momente când s-au înregistrat cel mult două grade Celsius pe timpul nopții. Au fost momente când, după 12 ore, nu ne venea să credem că mai avem de alergat încă 12 ore”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, principalul organizator al evenimentului de la Mamaia.

Printre membrii celor 17 echipe s-au numărat psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanța (chiar și primarul Decebal Făgădău s-a numărat printre participanți!), cercetași marini, angajați la ISU Dobrogea și la Garda de Coastă, jurnaliști, jandarmi, voluntari ai Crucii Roșie, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, antrenori de fitness, studenți ai Universității „Ovidius” din Constanța. Cei mai mulți kilometri alergați i-au înregistrat echipele Cercetașii, Jandarmeria Constanța, Raza de Speranță, Crucea Roșie și Marea Neagră. Din echipa Jurnaliștilor, coordonată de Cătălin Donose, de la Radio Constanța, au făcut parte ziariști de la Radio Constanța, Neptun TV, Digi 24 Constanța și „Atac de Constanța“, dar și... câțiva arbitri de rugby, care s-au alăturat și ei acestei acțiuni caritabile.

Alergătorii au avut norocul de a fi ocoliți de ploaie, chiar dacă în timpul nopții temperatura pe țărmul mării a fost destul de scăzută. Conform organizatorilor, echipele care au alergat pe nisip au doborât recordul mondial de 5.400 de kilometri, dar omologarea acestuia va dura patru luni! Pe lângă alergare, evenimentul a mai inclus și câteva activități conexe, cum, ar fi momente artistice, demonstrații oferite de Clubul Karate Dinamic Constanța, de ISU Dobrogea, de Garda de Coastă și de Crucea Roșie, precum și Olimpiada Cercetașilor!

Taguri articol


12