17 octombrie - Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

17 octombrie - Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

Lifestyle 17 Octombrie 2018 / 09:15 1292 accesări

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), adoptată la 22 decembrie 1992.

Alegerea datei privind marcarea Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei a avut în vedere ziua de 17 octombrie a anului 1987, când peste o sută de mii de oameni s-au adunat în Piaţa Trocadéro din Paris, unde a fost semnată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului în 1948, în semn de solidaritate cu victimele sărăciei extreme, a violenţei şi a foametei.

Tema din acest an, "Vino împreună cu cei mai din urmă, pentru a construi o lume incluzivă de respect universal pentru drepturile omului şi demnitate", are în vedere marcarea a 70 de ani de la proclamarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Este important, potrivit ONU, să subliniem legătura fundamentală dintre sărăcia extremă şi drepturile omului şi faptul că persoanele care trăiesc în sărăcie sunt afectate în mod disproporţionat de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2012 secunde