18 mai - Ziua internațională a muzeelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
18 mai - Ziua internațională a muzeelor
Cultură 18 Mai 2016 / 09:45 393 accesări 0 comentarii

La 18 mai 2016, Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) invită toate muzeele lumii - mari sau mici, din mediul urban sau rural, dedicate artelor sau științelor - să sărbătorească Ziua internațională a muzeelor, o legătură complexă între oameni și mediul înconjurător.
Tema din acest an se intitulează ''Muzeele și peisajele culturale'' și este, totodată, și tema Conferinței Generale a Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), ce se va desfășura la Milano, în Italia, între 3 și 9 iulie 2016, se arată pe site-ul http://network.icom.museum. Aceasta evidențiază responsabilitatea muzeelor nu numai asupra colecțiilor lor, ci și asupra mediului înconjurător, care include orașele, satele și comunitățile cărora le aparțin, și le invită să promoveze și să împărtășească atât propriile lor colecții, cât și patrimoniul cultural și natural din jurul lor. Muzeele de toate tipurile pot contribui la dezvoltarea durabilă, prin consolidarea legăturilor dintre oameni și mediul înconjurător.
Stabilită în 1977, la inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), Ziua internațională a muzeelor are ca obiectiv promovarea și aducerea la cunoștința publicului a rolului acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1833 secunde