19 mai, Ziua Tineretului și Sportului în Turcia. Evenimente organizate de minoritatea turcă din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
19 mai, Ziua Tineretului și Sportului în Turcia. Evenimente organizate de minoritatea turcă din România
Lifestyle 17 Mai 2018 / 12:10 950 accesări 0 comentarii

”Ziua Tineretului şi Sportului” se sărbătoreşte anual în data de 19 mai în Republica Turcia şi în cadrul reprezentanţelor diplomatice din străinătate.

Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Cultural- Sportiv al Tineretului, în perioada 17-19 mai, la Constanţa şi Bucureşti. Manifestările din cadrul festivalului vor debuta vineri, 18 mai , ora 19.00 la Constanţa, cu simpozionul, „19 mai-Sărbătoarea Tineretului şi Sportului” organizat de Comisia de tineret a UDTR. Conform declaraţiei preşedintelui Comisiei de tineret a UDTR, Harun Osman, „simpozionul este dedicat memoriei lui Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne care a transformat în 1938 ziua de 19 mai în sărbătoare naţională, dăruind-o tinerilor, în amintirea bătăliei de la Samsun din 1919.’’

Sâmbătă, 19 mai, tinerii etnici turci din Constanţa sunt invitaţi să ia parte la întreceri sportive care se vor desfăşura începând cu ora 10.00, pe terenul de sport al Universităţii „Ovidius”-Campus. Vor avea loc mini-campionate de fotbal şi badminton dar şi meciuri de volei şi baschet.

În cadrul Festivalului Cultural-Sportiv al Tineretului, joi, 17 mai, începând cu ora 18.00, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română din Bucureşti va avea loc vernisajul unei expoziţii de pictură cu lucrări semnate de Ainur Ablai şi un spectacol susţinut de: Denis Done, Elmas Mehmet, Indira Nezami şi Ştefania Şirin Narenji. Evenimentul este organizat de Comisia de tineret a filialei UDTR din Bucureşti şi este coordonat de Hayat Memiş.

La manifestările organizate de tinerii etnici turci la Constanţa, sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subprefectul Levent Accoium, muftiul Murat Iusuf şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, în timp ce, în capitală, sunt invitaţi să ia parte, preşedintele filialei UDTR Bucureşti, Şemsi Turhan şi Ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaş.Pagina a fost generata in 0.1415 secunde