2.000 de lei acordați la Constanța, pentru fiecare nou-născut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2.000 de lei acordați la Constanța, pentru fiecare nou-născut

Social 01 Februarie 2023 / 09:59 1521 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Consiliul Local Constanța a votat într-o ședință recentă proiectul care acordă părinților un ajutor de 2000 de lei pentru fiecare nou-născut. Propus de consilierii social-democrați, programul "BEBE TRUSOU" se concentrează pe creșterea natalității, îmbunătățirea calității vieții, sănătății și echității, oferind copiilor șanse egale, indiferent de mediul lor socio-economic sau etnic.

Ajutorul în valoare de 2000 de lei se va acorda prin intermediul unui card securizat, nominal, pentru a cumpăra produse destinate îngrijirii copilului.

Beneficiarii care nu vor utiliza banii într-o perioadă de maximum 1 an de la momentul emiterii cardului nu vor mai putea utiliza suma rămasă pe card, banii fiind reatribuiţi noilor solicitanţi. Cardul nu poate fi utilizat pentru retragere de numerar.

„Solicitantul (unul dintre părinţi/părintele singur) va depune, fizic sau online, cererea tipizată pentru acordarea sprijinului financiar prin Programul ‘BEBE TRUSOU – sprijin financiar pentru nou-născuţi’, însoţită de actele justificative, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa. În urma analizării cererii, solicitantului i se va comunica dacă cererea este aprobată/respinsă sau necesităcompletări. Solicitanţii cu cereri aprobate vor primi cardul alimentat cu suma de 2.000 de lei/nou-născut. Cardul emis va avea valabilitate 1 an de la momentul emiterii. Nu vor fi percepute taxe de activare/administrare”, se menționează în proiect.



Ştiri recomandate

12