2015, un an cu bune şi rele pentru sportul constănţean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Performanţe şi regrete la ţărm de mare

2015, un an cu bune şi rele pentru sportul constănţean

Sport 29 Decembrie 2015 / 17:44 525 accesări

Finalul anului sportiv 2015 este unul în care bilanţul rezultatelor obţinute de sportivii de la ţărmul mării balansează între performanţe de răsunet şi amărăciunea cauzată de pasul înapoi făcut de sporturile de echipă, lipsa finanţării împiedicând desfăşurarea activităţii la un nivel ridicat, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Tenisul de câmp constănţean a ţinut steagul sus şi în acest an. Simona Halep a devenit a doua jucătoare în clasamentul WTA şi a câştigat turneul de la Indian Wells, iar Horia Tecău a cucerit, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, primul său turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon. Tecău şi Rojer s-au mai impus la Rotterdam și în Turneul Campionilor de la Londra, încheind sezonul pe primul loc în clasamentul perechilor de dublu stabilit de ATP. Iar pentru 2016, visul unei medalii olimpice la Rio de Janeiro este în prim-plan pentru Simona şi Horia.

Tenisul de masă a furnizat marea surpriză în acest an, în urma titlului de campioană europeană obţinut de Eliza Samara, sportiva constănţeană triumfând în confruntările cu asiaticele naturalizate în Europa. În plus, Eliza a urcat pe a doua treaptă a podiumului continental la dublu și în întrecerea pe echipe.

Iar medaliile mondiale şi europene obţinute de reprezentanţii CS Farul, la gimnastică aerobică, la sambo, prin Daniela Hondiu, sau la lupte, la care se adăugă numeroase titluri naţionale aduse la Constanţa de sportivii de la alte discipline sportive, canotaj, karate, haltere, sunt trecute la capitolul realizări în 2015.

PROBLEME MARI ȘI LA CVM TOMIS

Însă lucrurile bune au fost acoperite, din păcate, de desfiinţarea formației masculine Handbal Club Municipal, precum și de retragerea Rugby Club Județean Farul din Superligă, în timp ce pentru CVM Tomis lucrurile s-au înrăutăţit. Din echipa calificată, în primăvară, între cele mai bune 12 formaţii în Liga Campionilor la volei masculin, a mai rămas doar... speranţa unei salvări miraculoase de la retrogradare. Prezenţa, pentru a patra oară consecutiv, în grupele celei mai puternice competiţii voleibalistice nu a reuşit să atragă şi sponsorii care să permită menţinerea în top a unei echipe cu performanțe în ultimul deceniu la nivel european.

FOTBALUL, ÎNTRE FC FARUL ŞI FC VIITORUL

Am lăsat la urmă fotbalul, pentru că aici situaţia se împarte între FC Farul şi FC Viitorul. Înfocaţii suporteri ai Farului, care nici nu vor să audă de echipa manageriată de Gheorghe Hagi, visează la o revenire a favoriţilor în prima ligă. În schimb, la FC Viitorul, echipă care a încheiat anul pe locul secund în Liga 1 şi care se află tot mai aproape de o prezenţă în sezonul viitor al Cupelor Europene, performanţa este cuvântul de ordine, iar câştigarea titlului la finalul sezonului 2015-2016 a devenit principalul obiectiv.

„LA MULŢI ANI, 2016!

Finalul de an îl încheiem cu tradiţionalul „La mulţi ani!” adresat sportivilor şi amatorilor de sport constănţeni şi fie ca anul ce vine să ofere mult mai multe bucurii, pe toate planurile!

Taguri articol


12