2017 - printre cei mai călduroşi ani de când se fac măsurători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
2017 - printre cei mai călduroşi ani de când se fac măsurători
Vremea 12 August 2017 / 12:35 623 accesări 1 comentariu

Primele şase luni din an au fost cele mai călduroase, susţin specialiştii americani. Cu temperaturile înregistrate până acum, 2017 ar putea fi al doilea cel mai călduros an din istorie. Creşterea temperaturilor nu face bine nimănui. Valuri de căldură, fenomene extreme şi agricultura compromisă sunt doar câteva din efectele încălzirii globale. Meteorologii din America susţin că primele şase luni din acest an au fost cele mai călduroase din 1880, de când se fac măsurători. Specialiştii români vorbesc despre recoduri de temperatură la noi în ţară. În ultimii trei ani ne-am confruntat cu un şir de recorduri. 2016 a fost cel mai călduros. Dar acest an este primul în care am avut două coduri roşii de caniculă. Schimbările climatice afectează grav plantele. Unele nu se pot adapta şi atunci intervin oamenii de ştiinţă. Se străduiesc să amelioreze plantele folosite pentru alimentaţie, dar în România domeniul cercetării nu prea mai funcţionează. Aşa că soluţia de moment este importul de seminţe modificate genetic. Lipsa cercetării nu este sigura problemă care ne-ar putea lăsa fără alimentele de bază.

Zona de sud-est a României este în plin proces de deşertificare, care se extinde din cauza lipsei irigării. Unul dintre exemplele de utilizare eficientă a apei este Israelul care obţine recolte deosebite în condiţii total improprii agriculturii.

Taguri articol

1 comentariu

Degeratu 10:24:30 / 13 August 2017
...

Sigur ca da, bagati in voi plante modificate genetic, ca asta este si ideea , sa crapam cat mai multi fiindca aia cu bani nu mai au loc pe Planeta din cauza aglomeratiei si le cam consumam resursele - asa ca brav popor roman distrugeti in continuare ce a mai ramas din irigatii si stati cu gurile deschise ca pelicanii la ce va indoapa multinationalele - si mai avem nerusinarea sa ii amintim pe cei care au luptat acum 100 de ani pe la Marasesti si Oituz - cred ca eroii aceia i-ar bate cu maciuca in cap pe toti nemernicii care conduc tara asta de 30 de ani incoace si care au adus-o unde vedem cu toti.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1999 secunde