2019, anul dezastrelor! Ce spun şamanii din Peru şi oamenii de ştiinţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2019, anul dezastrelor! Ce spun şamanii din Peru şi oamenii de ştiinţă

Ştiință 10 Ianuarie 2019 / 16:27 2172 accesări

Multe zone din lume au fost puternic afectate, în anul 2018 de seisme cu urmări cumplite. România a fost, din fericire, ferită de urmări, însă se află în topul statelor care s-au cutremurat anul trecut. Potrivit oamenilor de știință, 2019 va fi anul cutremurelor, întrucât încetinirea periodică a mișcării de rotație a Pământului va determina producerea unor seisme majore.Mai exact, profesorul Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, au explicat, în cadrul unei prezentări de la Geological Society of America, că mișcarea de rotație a Pământului este strâns legată de activitatea seismică, potrivit The Guardian.

”Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor”,a precizat Roger Bilham.

Cei doi seismologi au analizat toate seismele mai mari de 7 grade pe Richter care s-au înregistrat începând cu anul 1900 și au găsit cinci perioade în care a existat o activitate seismică mult mai intensă decât în restul timpului.De asemenea, șamanii din Peru au prezis, la finalul anului 2018, că noul an va aduce erupții vulcanice, cutremure, dar și alte dezastre naturale.”Ne aşteaptă numeroase dezastre. Prezicem şi ni se arată că vor urma multe erupţii vulcanice. Cutremurele vor continua. Este ceea ce primim pentru tot răul pricinuit Mamei Natură. Marea este şi ea supărată şi va continua să afecteze umanitatea”, a declarat şamanul Jairo Osco.

Taguri articol


12