2019, anul trofeelor pentru FC Viitorul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

2019, anul trofeelor pentru FC Viitorul

Sport 28 Decembrie 2019 / 15:56 830 accesări

După ce a devenit campioana României în 2017, FC Viitorul a adus Constanței încă două trofee. Jucătorii conduşi de Gheorghe Hagi au sărbătorit în anul 2019 cucerirea a altor două trofee, Cupa şi Supercupa României, evenimente unice în istoria fotbalului de la ţărmul Mării Negre.

La 25 mai, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, încurajată de 6.000 de constănțeni, FC Viitorul s-a impus, cu scorul 2-1, după prelungiri, în finala Cupei României, cu Astra Giurgiu, graţie golurilor marcate de Ghiță și Eric. A fost un trofeu obținut cu un lot din care au făcut parte nu mai puțin de 14 jucători crescuți și formați la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, cu patru jucători născuți în 1998 şi alți cinci născuți în 1999!

Din cele 14 goluri care au adus trofeul la Constanța, opt au fost înscrise de cei care au trecut prin Academia Hagi: Ciobanu - un gol, Ghiță şi Mățan - câte două goluri şi Ianis Hagi - trei goluri.

Iar la 6 iulie, tot la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, FC Viitorul a cucerit și Supercupa României, după 1-0 cu CFR Cluj, unicul gol fiind înscris de Artean.

A fost al treilea trofeu obţinut la seniori în decurs de zece ani de la înființarea clubului și după doar șapte ani în primul eșalon al fotbalului românesc.

FC Viitorul Constanța este prima formaţie din țară care într-un timp atât de scurt de la înființare și-a trecut în palmares toate cele trei trofee pe plan intern.



12