22 mai, Ziua Internațională a Diversității Biologice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

22 mai, Ziua Internațională a Diversității Biologice

Ştiință 22 Mai 2018 / 17:51 1640 accesări

Prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 22 mai ca Zi internaţională a diversităţii biologice, tema din acest an a sărbătorii fiind ”25 de ani de acţiune pentru biodiversitate''. Prin alegerea acestei date, ONU a dorit să dea o greutate în plus conținutului Convenției privind Diversitatea Biologică, adoptată, la 22 mai 1992, cu prilejul Conferinței de la Nairobi, ale cărei obiective principale, pe care și România le susține, sunt: conservarea diversităţii biologice, utilizarea componentelor sale într-un mod durabil şi partajarea corectă şi echitabilă a beneficiilor care decurg din utilizarea resurselor genetice.

Conform Programului de guvernare, una dintre obligațiile de mediu ce îi revin ministerului nostru este cea de refacere a 2000 de hectare de ecosisteme degradate.

În acest sens, am realizat, prin Proiectul Sipoca 22, o bază de date GIS a ecosistemelor degradate, la nivel național, și a hărților aferente.

Această bază de date include informații relevante despre ecosistemele degradate: tipul de ecosistem, localizarea, sursa și gradul de degradare a acestuia, potrivit Ministerului Mediului.

În același timp, Ministerul Mediului a lucrat, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, la elaborarea Ghidului solicitantului - Condiții specifice pentru refacerea ecosistemelor degradate, astfel încât, la sfârșitul lunii iulie a.c., se va putea lansa această aplicație, a cărei valoare este de 75 milioane euro.

Aplicanții eligibili sunt PRIMĂRIILE proprietare de astfel de terenuri degradate.

Ministerul Mediului vine în ajutorul acestor primării printr-o campanie de informare, pe care o deschidem, astăzi, cu ocazia jubileului Zilei Biodiversității.

Taguri articol


12