237 sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța

237 sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmi

Eveniment 26 Octombrie 2020 / 08:45 237 accesări

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 19 - 25 octombrie, acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională,dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic, conform unui Comunicat de Presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 237 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 10000 lei pentru următoarele fapte: nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă.

În aceeeași perioadă jandarmii constănțeni au constat și o faptă de natură penalăpe linia deţinerii de materiale pirotehnice cu ocazia unui meci de fotbal.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a meciurilor de fotbal C.S. Axiopolis Cernavodă - F.C.Farul Constanţa,C.S. Gloria Albeşti - A.C.S. Recolta Gheorghe Doja şi F.C. Viitorul - F.C.Argeş, competiţiei sportive Cupa Mării Negre la Ciclism, ceremonialului organizat cu ocazia Zilei Armatei Române,fiind prezenţi şi în zona localităţii Fântânele, unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Săptămâna trecută au mai fost executate 53 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 20 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanțași 5 misiuni în sprijinul executorilor judecătorești.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1971 secunde