238 de percheziţii simultane la grupări de criminalitate organizată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ZIUA Z 238 de percheziţii simultane la grupări de criminalitate organizată
Eveniment 16 Mai 2018 / 08:35 2533 accesări 2 comentarii

DIICOT face, miercuri, simultan, 238 de percheziţii la grupări de criminalitate organizată, în cadrul mai multor dosare, în București și 28 de județe, inclusiv Constanța. 227 de persoane sunt vizate în cadrul acţiunii. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre cei vizaţi de percheziţii sunt şi membri ai clanului Ghenosu.Percheziţiile din Timişoara şi Reşiţa vizează studenţi traficanţi de droguri de la Medicină şi Drept.

"În cadrul operatiunii ZIUA Z, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul Direcţiei au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de judeţe şi a municipiului Bucureşti (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dîmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud) fiind efectuate un număr de 238 de percheziţii domiciliare, ce vizează nu mai puţin de 227 de suspecţi", potrivit DIICOT.

Potrivit sursei citate, acţiunile sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează "destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor".

Printre cei vizaţi de percheziţii sunt membri al Clanului Ghenosu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În total, 290 de persoane vor fi duse la audieri.

La operaţiune participă peste 600 de poliţişti.

Percheziţiile din Timişoara şi Reşiţa vizează studenţi traficanţi de droguri de la Medicină şi Drept

Aproximativ 50 de percheziţii au fost efectuate, miercuri dimineaţa, în Timişoara şi Reşiţa la locuinţele unor traficanţi de droguri care aprovizionau studenţi, peste 40 de persoane urmând a fi audiate. Cei care sunt vizaţi sunt studenţi la Medicină şi Drept.

Procurorii DIICOT Timişoara au efectuat, miercuri dimineaţa, împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul pentru Acţiuni Speciale Timiş şi jandarmi, aproximativ 50 de percheziţii în locaţii din Reşiţa şi din Timişoara, în special în Complexul Studenţesc.

Descinderile au fost realizate cu scopul destructurării unei grupări specializate în trafic de risc şi mare risc, care aproviziona în special studenţi din Timişoara.

Anchetatorii au descoperit că studenţi din cele două oraşe erau aprovizionaţi cu droguri, în special canabis şi amfetamine, de alţi colegi de-ai lor. Majoritatea traficanţilor de droguri sunt studenţi din Târgu Jiu, înscrişi la facultăţile de Drept sau Medicină din Timişoara. Opt studenţi se ocupau cu aprovizionarea traficanţilor cu droguri, o parte fiind achiziţionate de pe Internet, care mai apoi erau vândute de distribuitori consumatori.

Loading...

2 comentarii

Șmecher 11:59:43 / 16 Mai 2018
Infractorii din 4-5

Vira Calu Grigorenco Mânuță Plăcintă Velicu toți sunt niște pești ordinari și deținători de făină Toți se cred interlopi șmecheri dar fetele produc ptr ei și trăiesc din afacerea cu sperma Ei nu sunt in stare de nimic nu le face pielea doi lei dar se cred interesanți Mânuță Vira etc stau la colț în km 4-5..toată ziua și mănâncă covrigi sărați de 1 leu și sparg semințe Duceti-va șmecherilor pe la cafenele in centru.pe la București .la cluburi ..cheltuiți bani ..și atunci sa va dați șmecheri.nu stați atârnători la alții și când vine nota de plata fugiți că soricei..dar voi vă credeți interlopii

Cetățean km -5 20:01:32 / 16 Mai 2018
Adevărat

Cel de sus spune adevărul Toți sunt niște zdrențe infractori pești drogați Se vând droguri toată ziua la chioșcul alimentar de la școala 37 din km 4,,-5.si poliția secția 5 știe lucrul acesta Acum câteva luni de zile MÂNUȚĂ drogat fiind la tăiat la gat pe unul de la soseaua Mangaliei.. Numai drogați pești infractori stau la colț în km 4-5... Se cred afaceriști.dar ei au trimis minore la produs in Anglia..VIRA CALU VELICU BIDI MÂNUȚĂ Ceoromela Alexandru..GRIGORENCO...și trăiesc după urma lor..stau și așteaptă să termine care un client și să le trimită 50 euro...asta fac peștii ăștia ordinari..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2167 secunde