25 Iulie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Calendar sportiv

25 Iulie

Sport 25 Iulie 2006 / 00:00 867 accesări

@ 1946 - În Luxemburg are loc, în 25 şi 26 iulie, primul Congres al FIFA după al II-lea război mondial. Francezul Jules RIMET a fost reales preşedinte, trofeul "Cupei Mondiale" urmînd să-i poarte numele. Anglia a fost reprimită în FIFA, dar Germania şi Japonia au fost excluse (din considerente politice). Deşi nu era afiliată, URSS este "aleasă" vicepreşedinte în FIFA!

@ 1978 - În finala CM de fotbal, Argentina - Olanda 3-1, după prelungiri.

@ 1980 - La JO de la Moscova, în condiţii de ostilitate şi injustiţie, sportivă, gimnasta româncă Nadia COMĂNECI cîştigă două medalii de aur, la bîrnă şi sol. În aceeaşi zi, Corneliu Ion devine campion olimpic la pistol-viteză.

@ 1992 - Începe ediţia a XXV-a Jocurilor Olimpice de vară de la Barcelona. România obţine 5 medalii de aur, 6 de argint şi 7 de bronz.

@ 2000 - UEFA declanşează o anchetă privind meciul Ceahlăul Piatra Neamţ - Austria Viena, din Cupa UEFA - Intertoto. La această partidă, arbitrul român Florin Chivulete, în calitate de gazdă, ar fi adus arbitrilor... patru dansatoare şi băuturi alcoolice.

@ 2005 - Clubul de fotbal Bayern Munchen organizează, pe "Allianz Arena", un "meci al păcii", între echipa sa under-17 şi o formaţie de israelieni şi palestinieni. Evenimentul s-a produs în onoarea lui Julius Hirsch, fost internaţional german de origine israeliană, deportat în 1943 şi exterminat la Auschwitz.12