250 de euro pentru masca mortuară a lui Eminescu?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor”

250 de euro pentru masca mortuară a lui Eminescu?!

Cultură 10 Noiembrie 2015 / 18:55 2655 accesări

315 obiecte de colecție care i-au aparținut lui Corneliu Vadim Tudor vor fi scoase la licitație pe 24 noiembrie, la Athénée Palace Hilton, de la ora 19.30. Aceasta reunește fotografii cu autografe ale unor staruri de cinema, precum Alain Delon și Catherine Deneuve, scrisori semnate de mari prozatori şi oameni de stat ai lumii, precum Regina Maria şi Napoleon Bonaparte, dar și icoane.

Printre obiecte se află ceasul de trăsură lui Mihail Kogălniceanu, masca mortuară a lui Mihai Eminescu și stiloul Montegrappa Roma Aeterna.

„Un intelectual sub presiunea timpului, Mihail Kogălniceanu, ca prim-minstru al României după Unirea din 1859 și, mai apoi, ca ministru al Afacerilor Externe sub domnia lui Carol I, avea să-și petreacă multe zile călătorind și rezolvând probleme importante ale statului chiar din trăsură. Ceasul său de trăsură se află în Licitația „Colecția unui român. Corneliu Vadim Tudor” și este un martor al drumurilor diplomatice sau al dezarmorsării unor conflicte secrete în care Mihail Kogălniceanu ocupa un rol-cheie. Prețul de pornire este de 900 euro”, spun reprezentanții casei de licitații Artmark.

Prețul pentru masca mortuară a lui Mihai Eminescu pornește de la 250 euro. La licitație e scos și stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur și baga, folosit de Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol și nu numai. „Stilourile Montegrappa sunt faimoase pentru măiestria cu care sunt lucrate, dar și pentru că au fost apreciate de scriitori precum Ernest Hemingway, Paulo Coelho sau John Dos Passos. Modelul Roma Aeterna aduce un tribut trecutului glorios al Italiei, cu Templul lui Saturn pe o parte și Arcul lui Severus pe cealaltă. Este ediție limitată, iar licitația începe de la 6.500 euro. Care o fi fost oare ultimul text scris cu acest stilou?”, mai spun reprezentanții Armark.

Expoziția licitației poate fi vizitată până pe 23 noiembrie.

Citește și:

Manuscris al lui Eminescu din colecția lui Vadim Tudor, la licitație12
Pagina a fost generata in 0.1942 secunde