26 de percheziții la Constanța, într-un dosar de contrabandă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anchetă de proporții

26 de percheziții la Constanța, într-un dosar de contrabandă

Eveniment 08 Decembrie 2016 / 13:07 3176 accesări

Polițiștii Secției Regionale Transporturi Constanța au făcut cercetări, în perioada august - decembrie, într-un amplu dosar ce vizează o rețea specializată în contrabanda cu țigări. Sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, oamenii legii au efectuat 26 de percheziții domiciliare în județul Constanța, la persoane bănuite că făceau parte din gruparea respectivă. "De asemenea, în cauză, în perioada anterior menţionată, polițiștii au depistat în flagrant cinci persoane care se ocupau cu transportul şi aprovizionarea cu ţigări", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Poliția Română.

În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat aproape 9.000 de pachete de țigări, 29.000 de lei și 2.100 de euro. Prejudiciul provocat de membrii găștii se ridică, potrivit anchetatorilor, la suma totală de peste 200.000 de lei. "În cauză, au fost reținute pe bază de ordonanțe cinci persoane. Ulterior, instanța de judecată a dispus măsura arestului preventiv față de două dintre acestea, iar pentru celelalte trei s-a luat măsura controlului judiciar", se mai precizează în documentul citat. Investigația vizează 16 persoane implicate în această afacere. La acțiunile organizate au participat și ofițeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

O rețea extrem de bine organizată de contrabandiști a fost anihilată la Iași, unde procurorii au reținut șapte persoane acuzate că aduceau țigări din Republica Moldova. Coletele erau trecute peste râul Prut cu ajutorul unor frânghii și lansete, iar uneori înot, în ciuda temperaturilor scăzute. Oameni pe biciclete erau folosiți ca "antemergători". Aceștia aveau rolul de a se deplasa în fața vehiculelor în care era transportată marfa, cu scopul de a sesiza și anunța prezența echipajelor de poliție sau poliție de frontieră pe traseul spre municipiul Iași.12