26 de români reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria, din 26 august

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanț deloc lăudabil

26 de români reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria, din 26 august

Eveniment 31 August 2015 / 00:00 490 accesări

Ambasada României în Ungaria a fost informată ieri de Poliţia din Budapesta că trei cetăţeni români au fost reţinuţi în 29 august, pentru suspiciunea de trafic de persoane, MAE precizând că 26 de cetăţeni români au fost reţinuţi în această ţară, începând din 26 august. Până în acest moment, niciunul dintre ei nu a solicitat asistenţă consulară, menţionează Ministerul de Externe.

Pe de altă parte,  un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării, a informat, sâmbătă, agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters. Între timp, Poliţia ungară a reţinut, sâmbătă seara, un al cincilea suspect în cazul celor 71 de imigranţi găsiţi morţi, joi, într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria. Autorităţile investighează un cetăţean bulgar, suspectat că a comis infracţiunea de trafic de persoane, a anunţat poliţia, ieri. Cei patru suspecţi reţinuţi anterior în Ungaria au compărut sâmbătă în faţa unui tribunal ungar, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Purtătorul de cuvânt al tribunalului din Kecskemet a menţionat că suspecţii sunt un afgan de 27 de ani şi trei bulgari de 29, 30 şi 50 de ani. Dintre cei patru suspecţi, numai unul avea permis de rezidenţă în Ungaria. Ei au fost reţinuţi în apropirea frontierei cu Serbia, joi, după descoperirea camionului cu cadavre.

Infractorii găsiţi vinovaţi de trafic de persoane riscă să primească între doi şi opt ani de închisoare, dar dacă fapta este o activitate infracţională organizată, sentinţa este între doi şi 16 ani de închisoare. Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi, marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria. Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unu sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani. Forţele de ordine au precizat că momentul şi cauza exactă ale decesului nu au fost încă stabilite, dar, cel mai probabil, refugiaţii au murit asfixiaţiŞtiri recomandate

12