27 septembrie - Ziua Mondială a Turismului. Ce promisiuni face ministerul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

27 septembrie - Ziua Mondială a Turismului. Ce promisiuni face ministerul

Turism 27 Septembrie 2018 / 15:34 836 accesări

Potrivit Ministerului Turismului din țara noastră, pe 27 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Turismului. „Turismul din ţara noastră este o prioritate pentru Executiv, drept dovadă măsurile care au fost luate pentru stimularea industriei în 2018.

Voucherele de vacanţă, în valoare de câte 1450 de lei, de care au beneficiat aproximativ 1,2 milioane de români care şi-au petrecut concediile în ţară, au fost cel mai important sprijin acordat industriei în ultimii ani. Tot pentru dezvoltarea turismului în România, s-a luat decizia reducerii cotei de TVA la 5%, turismul fiind singurul sector care va beneficia de o astfel de facilitate. În acelaşi timp, redevenţele pentru apele geotermale şi minerale din România vor fi zero“, se arată într-un comunicat al ministerului.

Guvernul României a adoptat şi Ordonanţa privind garantarea pachetelor turistice vândute pe teritoriul ţării noastre. Această decizie este menită să asigure 100% turistul care îşi doreşte o vacanţă fără griji.

România are un potenţial turistic enorm care trebuie valorificat. Pentru acest lucru, până la finalul anului, reprezentanții ministerului promit că vor definitiva, alături de experţi ai Băncii Mondiale, Strategia Naţională în Turism.12
Pagina a fost generata in 0.215 secunde