3 aspecte importante despre sistemele de supraveghere

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

3 aspecte importante despre sistemele de supraveghere

27 Octombrie 2021 / 06:09 94 accesări

Sistemele de supraveghere au devenit din ce în ce mai căutate. Acest lucru se datorează și faptului că, odată cu evoluția tehnologiei, camerele de supraveghere au devenit mai performante. Astfel că, în prezent ai posibilitatea să monitorizezi în timp real, de pe telefon, locația în care acestea sunt amplasate, fapt ce reprezintă un real avantaj. Totuși, acest lucru nu este singurul motiv pentru care este indicat să apelezi la un sistem supraveghere, pentru a-ți ține locuința sau afacerea în siguranță.

Pentru a înțelege mai bine de ce sistemele de supraveghere pot fi foarte benefice pentru siguranța ta, a familiei și a bunurilor tale, trebuie să înțelegi exact din ce componente este format un astfel de sistem, ce tehnologie are și care sunt avantajele acestuia, dar și care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi un sistem de supraveghere.

Componentele unui sistem de supraveghere

Pe piață există o gamă variată de sisteme de supraveghere, fiecare având tehnologii și caracteristici diferite. Majoritatea sistemelor conțin câteva elemente importante, printre care se numără camerele digitale sau analogice, un Hard Disk, unde pot fi stocate imaginile, înregistrator video digital sau de rețea, un cablu de alimentare, un cablu pentru transmiterea semnalului video, sursa de alimentare pentru camere, UPS pentru autonomie și accesorii.

Tehnologia unui sistem de supraveghere

Sistemele de supraveghere pot avea tehnologie digitală IP și tehnologie analogică clasică sau HD. Sistemele de supraveghere cu tehnologie digitală IP au o rezoluție mai ridicată și, implicit, o calitate mai mare a imaginii, în comparație cu cele cu tehnologie analogică, acest lucru datorându-se faptului că acestea se conectează prin intermediul internetului (IP - Internet Protocol). În schimb, procesul de instalare a acestora este puțin mai dificil, iar prețul lor este unul mai ridicat.

Sistemele de supraveghere cu tehnologie analogică clasică sau HD sunt ușor de instalat, au un preț avantajos și sunt perfecte pentru spațiile mici și medii, fiind destul de eficiente. Între cele două tipuri de sisteme cu tehnologie analogică, cele cu tehnologie analogică HD oferă o imagine mai clară, datorită rezoluției mai mari.

Criterii pentru alegerea unei camere de supraveghere

Sistemele de supraveghere de pe piață se diferențiază în funcție de câteva aspecte, dintre care cele mai importante sunt rezoluția, carcasa, lentila și specificațiile. Cea mai importantă specificație a unei camere de supraveghere este rezoluția. Cu cât rezoluția camerelor din cadrul sistemului de supraveghere este mai mare, cu atât imaginea este mai clară.

Un alt element foarte important al unei camere de supraveghere este carcasa acesteia, de care depinde rezistența camerei. Principalele tipuri de carcase sunt: Dome, ideală pentru interior, Speed Dome, ce are un design discret, Pinehole, ce pot fi mascate în diferite obiecte, Fish Eye, care sunt panoramice și cu picior, ce sunt perfecte pentru exterior.

Lentila este un alt aspect important de care trebuie ținut cont în alegerea unei camere de supraveghere. Astfel, pe piață există camere de supraveghere cu lentile fixe, cu lentile varifocale și cu lentile cu zoom motorizat. În ceea ce privește lentilele, mai există un aspect de care trebuie ținut cont, și anume distanța focală. În acest sens, cu cât aceasta este mai mică, cu atât unghiul de vizualizare este mai mare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1493 secunde