30 de terorişti fugiţi în străinătate, ceruți în faţa justiţiei, în Italia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul de la Roma

30 de terorişti fugiţi în străinătate, ceruți în faţa justiţiei, în Italia

Pentru a-şi efectua pedeapsa cu închisoarea
Externe 19 Ianuarie 2019 / 16:55 596 accesări

Italia a anunţat sâmbătă că doreşte ca 30 de terorişti fugiţi în străinătate să fie aduşi în faţa justiţiei pentru a-şi efectua pedeapsa cu închisoarea pe teritoriul italian, aşa cum se întâmplă cu fostul lider al extremei stângi Cesare Battisti, încarcerat luni după 37 de ani în care s-a ascuns peste hotare, transmite AFP, potrivit agerpres.ro. ''Treizeci de terorişti în libertate - 27 de stânga şi trei de dreapta: numele sunt pe biroul ministrului de interne Matteo Salvini'', a anunţat Ministerul de Interne italian, într-un comunicat. ''Este vorba de lista actualizată pe care serviciile secrete şi forţele de ordine au elaborat-o după arestarea lui Cesare Battisti'', indică ministerul citat, care precizează că ''14 dintre aceşti terorişti sunt localizaţi în Franţa''. Potrivit Ministerului de Interne italian, guvernul de la Roma este ''pregătit pentru demersuri oficiale pentru a cere colaborarea ţărilor care găzduiesc terorişti, începând cu Franţa''. Obiectivul este ca teroriştii respectivi să ajungă în faţa justiţiei italiene, aşa cum s-a întâmplat cu Cesare Battisti. Teroristul de extremă-stânga Cesare Battisti, urmărit de aproape 40 de ani, a sosit luni în Italia pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă într-un penitenciar din Roma.

Fost membru al organizaţiei 'Proletarii Înarmaţi pentru Comunism', Battisti a fost arestat în noaptea de 12 ianuarie în oraşul bolivian Santa Cruz, în urma unei operaţiuni comune a forţelor de poliţie italiene şi braziliene.

În anii '90, Cesare Battisti a fost condamnat în contumacie de justiţia italiană pentru patru asasinate politice comise în anii '70. Battisti a recunoscut acuzaţia de subversiune politică, dar a respins-o pe cea de crimă. Arestat în 1979, el a evadat în 1981 şi s-a ascuns timp de mai mulţi ani în Mexic şi Franţa, înainte de a fugi în Brazilia în 2004.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1421 secunde