300 de milioane de copii nu merg la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
300 de milioane de copii nu merg la şcoală din cauza epidemiei de coronavirus Epidemia de coronavisus a perturbat educaţia a aproape 300 de milioane de elevi şi studenţi din întreaga lume, potrivit unui raport UNESCO citat de CNBC.
Social 06 Martie 2020 / 10:10 467 accesări 0 comentarii

Organizaţia Naţiunilor Unite care monitorizează educaţia globală spune că numărul copiilor care lipsesc de la şcoală la nivel mondial este fără precedent.

Începând de miercuri, 13 ţări, inclusiv China, Italia şi Japonia, au închis şcolile la nivel naţional în efortul de a opri răspândirea virusului. Acest lucru afectează aproape 290 de milioane de elevi, a declarat UNESCO.

Cel puţin zece ţări au şcoli închise la nivel local, dar dacă închiderile vor fi extinse la nivel naţional, UNESCO a spus că alte 180 de milioane de elevi nu vor merge la şcoală. Raportul UNESCO nu a inclus India, care a decis joi închiderea şcolilor primare din New Delhi până în aprilie.

O mare parte dintre elevi provin din China, de unde a apărut epidemia. În toată ţara, inclusiv în regiunile Hong Kong şi Macao, peste 233 de milioane de studenţi lipsesc de la şcoala din cauza virusului. Urmează Japonia, care are aproape 16,5 milioane de elevi.

O serie de şcoli din Statele Unite şi-au anulat cursurile asupra coronavirusului, mulţi pregătindu-se pentru o posibilă epidemie.

UNESCO va organiza o întâlnire de urgenţă pe 10 martie cu privire la închiderile şcolilor din cauza coronavirusului. Agenţia a spus că sprijină implementarea de programe şi platforme de învăţare la distanţă, pe scară largă.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1632 secunde