300 de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

300 de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme

19 Iunie 2016 / 17:06 310 accesări

300 de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit în ultimele 24 de ore în sprijinul cetățenilor și pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteo, la nivel național, informează un comunicat de presă al MAI.

Efectivele MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative care s-au înregistrat în 41 de localități din județele Bacău, Cluj, Hunedoara, Iași, Neamț, Olt, Suceava și Vrancea.

Situații deosebite s-au înregistrat în Hunedoara unde, în 15 localități, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații. De asemenea, s-a acționat în opt localități din județul Neamț pentru evacuarea apei din patru case și 25 de curți.

În județul Suceava, în localitatea Horodnic de Jos, efectivele ministerului au sprijinit populația pentru evacuarea apei din 90 de gospodării. De asemenea, în aceeași localitate au fost evacuate preventiv patru persoane, întrucât locuința acestora a fost avariată.

Totodată, în județul Vrancea, satul Lepșa, un grup de turiști (nouă adulți și un copil), care riscau să rămână blocați într-o pensiune, a fost evacuat preventiv.

Poliția rutieră a deviat circulația pe rute ocolitoare pentru DJ 107 P, până la degajarea carosabilului de aluviuni.

Autovehiculele surprinse în trafic au fost deblocate după o intervenție de aproximativ două ore.

Fenomenele hidro-meteorologice manifestate pe timpul zilei au produs doar pagube de ordin material, fără a se înregistra victime omenești, se precizează în comunicatul MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a solicitat operaționalizarea grupelor operative și a comitetelor pentru situații de urgență, acolo unde s-au emis atenționări de fenomene hidro-meteorologice periculoase, astfel încât efectivele MAI să fie mobilizate și să acționeze în cel mai scurt timp în sprijinul populației.12