„300.000 de constănțeni pentru 300 ha de parc“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie PNL. Pentru că Primăria nu e în stare

„300.000 de constănțeni pentru 300 ha de parc“

Politică 06 August 2018 / 14:56 2505 accesări

Problema spațiilor verzi din Constanța a fost mai mereu o bună temă de campanie sau dispute între adversarii politici. Fie că a fost subiectul unor promisiuni ale celor care aspiră la un loc în fruntea administrației locale sau a inițiativelor cetățenești demarate de oameni nemulțumiți de mersul lucrurilor în oraș, lipsa parcurilor adevărate din Constanța a fost mereu în atenția tuturor. Și pe bună dreptate. Ne place sau nu, spațiile verzi din municipiu se degradează pe zi ce trece, iar autoritățile par să nu facă nimic pentru a opri acest lucru. Așa se face că Opoziția profită de această temă pentru a ataca din nou administrația locală. Recent, liberalii constănțeni au trimis un comunicat de presă prin care anunță că au demarat o inițiativă prin care îi încurajează pe locuitori să reclame orice neplăcere legată de lipsa spațiilor verzi din oraș. "Lipsa de reacție a administrației publice constănțene privind crearea de noi spații verzi și indiferența cu care primarul Decebal Făgădău și acoliții săi tratează acest subiect vital pentru comunitate, punând în pericol sănătatea și bunăstarea constănțenilor, ne îndreptățesc să îi demonstrăm lui Decebal Făgădău că locuitorii își doresc mai multe zone verzi în municipiul Constanța", au transmis liberalii.

"SPAȚIILE VERZI SE ÎMPUȚINEAZĂ. SE ATENTEAZĂ LA SĂNĂTATEA NOASTRĂ"

La rândul său, consilierul local Cristina Văsii a declarat: „Ne uităm cu admirație la alte orașe din țară însă la noi pare că nu se poate realiza nimic. Pe zi ce trece, spațiile verzi se împuținează. Practic, se atentează la sănătatea noastră, a tuturor constănțenilor. Parcurile sunt anoste și neatractive, dar ne bucurăm că le avem măcar așa. Am putea amenaja, pe puținele spații pe care le mai are Constanța, câteva Grădini Urbane. Acestea ar contribui atât la îmbunătățirea aerului pe care îl respiram, cât și la înfrumusețarea orașului. Am putea să oferim spații verzi în adopție, să le îngrijească firmele private care își doresc să contribuie în comunitate, dar nu există procedură. Din păcate, în Constanța nu se poate, deși în alte orașe da. Am putea realiza concursuri între asociațiile de proprietari, să îi premiem pe cei mai harnici, nu cu medalii și diplome, ci cu o bancă, un loc de joacă, ceva de care să beneficieze comunitatea care a contribuit. Dar nici asta nu putem! Dezamăgirea mea s-a transformat în frustrare atunci când am constatat că, după un an și jumătate, nu s-a putut realiza o alee și amplasa două bănci într-un spațiu pe care cetățenii l-au indentificat oportun pentru construirea unui mic parc în cartierul lor. Este vorba despre cartierul Km 4-5, iar spațiul se află lângă blocuri, peste stradă față de mall-ul care a desființat vechiul parc.Le-a mai rămas doar să spere că nu p va construi un bloc pe acel teren, să aștepte și să își petreacă timpul liber pe banca din fața blocului, o bancă pe care tot ei și-au amplasat-o! Sunt multe lucruri simple care s-ar putea face și care ar avea un impact imens asupra întregii comunități, dar pentru asta este nevoie de viziune și interes în acest sens”.

CUM POȚI SUSȚINE CAMPANIA PNL

Organizația Municipală a PNL Constanța îi invită pe toți constănțenii care vor să susțină campania „300.000 de constănțeni pentru minim 300 de hectare de spațiu verde” să semnaleze problemele cu care se confruntă din lipsa spațiului verde la adresa de email orasulpoartasemnaturata@gmail.com. Toate problemele evidențiate vor ajunge pe masa Consiliului Local Municipal Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.5303 secunde