34 de persoane salvate în Marea Egee de polițiștii de frontieră români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
34 de persoane salvate în Marea Egee de polițiștii de frontieră români
Eveniment 05 Ianuarie 2017 / 17:09 2091 accesări 0 comentarii

La doar câteva zile după ce au pornit către Marea Egee, unde participă la Operațiunea Comună "EPN POSEIDON SEA", organizată de Agenția Europeană Frontex, polițiștii de frontieră români, aflați la bordul navei MAI 1102, au salvat 34 de migranți din Siria și Congo, printre care și nouă copii. Acțiunea încununată de succes a avut loc marți dimineață, în jurul orei 08.30. "Echipajul a observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, ce se afla în pericol pe Marea Egee. Polițiștii de frontieră au intervenit, conform procedurilor, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate. Astfel, după evaluarea situației la fața locului (riscul de a se scufunda sau de a intra în șoc hipotermic), polițiștii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 34 de persoane (15 bărbați, zece femei și nouă copii), care proveneau din Siria și Congo și cărora le-au oferit primul ajutor, asistență și hrană. În jurul orei 10.00, persoanele salvate au fost transportate în siguranță în Portul Chios (Cap Agia Eleni) și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră români iau parte, în perioada ianuarie - aprilie 2017, la Operațiunea Comună "EPN POSEIDON SEA", organizată de Agenția Europeană Frontex în Marea Egee. Garda de Coastă a detașat pentru această misiune nava maritimă de intervenție și patrulare MAI 1102 - proiect P-157, în conformitate cu angajamentele asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene. "Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de patru luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 23 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene participante la misiune", au precizat autoritățile.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2861 secunde