360 kg de tutun vrac, descoperită ascunsă printre saci cu peleţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Garzda de Coastă

360 kg de tutun vrac, descoperită ascunsă printre saci cu peleţi

Eveniment 03 Noiembrie 2020 / 12:21 699 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă- Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean român, 12 saci cu produse vegetale, ce conţineau 360 kg tutun uscat neprelucrat, transportat fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

În data de 02.11.2020, în jurul orei ora 04.15, la Punctul Comun de Trecere a Frontierei Ostrov - Silistra, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România.
Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta peleți din Bulgaria în România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă, acoperiți de peleți, erau ascunşi mai mulți saci ce conțineau tutun vrac.

Împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 2 Constanța s-a procedat la cântărirea tutunului, rezultândcantitatea totală de 360 kg, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de aproximativ 18.000 de pachete.

Tutunul, în valoare de aproximativ 2.160 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de către inspectori antifraudă din cadrul ANAF. De asemenea, aceștia l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârşirii faptei deefectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1837 secunde