39 de răniţi din „Colectiv“ mai sunt în spitalele din Capitală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

39 de răniţi din „Colectiv“ mai sunt în spitalele din Capitală

Sănătate 24 Noiembrie 2015 / 18:28 563 accesări

În spitalele din Capitală mai sunt internate 39 de persoane rănite în incendiul din clubul „Colectiv“, dintre care 10 sunt în stare critică și gravă, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania. Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi - 11 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" şi la Institutul "C.C. Iliescu" - câte un pacient. MS a precizat că 42 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi. Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă 10 au decedat: 3 în Marea Britanie, 2 în Germania, unul în Israel, 2 în Olanda, unul în drum spre Elveţia și unul în Franța.

În spitale din Belgia sunt internate 8 persoane, toate în stare stabilă, dintre care 5 cu progrese punctuale, a precizat MS. În Marea Britanie au fost transferaţi 9 răniţi, dintre care 3 au decedat, ceilalţi 6 pacienţi fiind în stare stabilă. În Olanda au fost transferate 8 persoane, însă două dintre acestea au decedat. Ceilalţi 6 pacienţi sunt în stare stabilă. În Israel au fost internate 3 persoane rănite în incendiul din „Colectiv“, dintre care una a decedat, celelalte fiind în stare stabilă.

În Austria au fost transferate 4 persoane, dintre care 3 sunt în stare stabilă, iar una a decedat. La spitale din Germania au ajuns 5 răniţi, 3 au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetățean german, iar alte două au fost transferate. Doi dintre pacienţii internaţi au decedat în clinici din Germania. În Norvegia este internată o persoană, starea acesteia fiind stabilă. Un pacient a fost transferat în Franţa, iar un altul în Elveţia, ambii decedând în timpul transportului.

Taguri articol


12