40 de români, victime ale sclaviei moderne în Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

40 de români, victime ale sclaviei moderne în Marea Britanie

Externe 08 Octombrie 2015 / 09:00 2201 accesări

40 de români, printre care și un copil de 18 luni, au fost găsiți de autoritățile britanice locuind în condiții improprii, îngrămădiți într-o casă cu trei dormitoare din West Midlands. Bărbații, femeile și copiii au fost descoperiți trăind în condiții mizere în Lye, Stourbridge. Alți zece români locuiau în apropierea casei. Respectivii par să fie angajați la negru la o fermă din zonă, fiind victime ale fenomenului de sclavie modernă. Poliția din West Midlands a anunțat că femeile și copiii au fost relocați, dar bărbații au refuzat oferta autorităților britanice, unii dintre ei afirmând că pleacă acasă în România. Potrivit BBC, românii au fost descoperiți într-o operațiune a poliției desfășurată pe data de 28 august, dar datele au fost făcute publice abia la începutul acestei luni, cu ocazia declanșării anchetei.

Poliția cercetează un bărbat de 23 de ani, sub suspiciunea de a fi deturnat banii cuveniți românilor pentru munca prestată la o fermă din Worcestershire unde investigațiile cu privire la munca românilor sun în desfășurare, zilele acestea. Ofițerii de poliție susțin că astfel de anchete sunt îngreunate de faptul că traficanții de forță de muncă la negru îi învață pe muncitori să se ferească să facă declarații poliției, susținând că acestea le-ar dăuna. ”Oamenii nu au încredere în poliție, după ce au suferit o adevărată spălare a creierului de la traficanții lor, manifestând loialitate tocmai față de persoanele care le fac rău, de fapt. Ei se feresc să facă declarații de rele tratamente împotriva celor care îi exploatează”, susțin ofițerii britanici. Românii, printre care și șase copii, au primit cazare corespunzătoare, mâncare și haine, mai afirmă polițiștii din West Midlands. Ei au declarat că locuiau în respectiva casă de cel puțin trei luni, dar erau și câțiva sosiți în zonă de câteva săptămâni.

În primele trei luni ale acestui an, poliția din West Midlands a declarat un număr de 27 de persoane ca fiind victime ale sclaviei moderne, cu zece mai puține față de numărul declarat pe întreg anul 2014.

Citește și:

Români salvaţi din sclavie, în Marea Britanie

13.000 de sclavi în Marea Britanie. Printre aceștia sunt și români

Traficanţii folosesc Facebook pentru ”a înrobi” femeile

Sclavia modernă din Marea Britanie, un fenomen în expansiune

Ajutor pentru victimele sclaviei moderne din Marea Britanie

30 de milioane de persoane în condiţii de sclavie12