44 de suspecți, arestați în Turcia în cadrul unor operațiuni antiteroriste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

44 de suspecți, arestați în Turcia în cadrul unor operațiuni antiteroriste

Externe 13 Iulie 2017 / 14:27 435 accesări

Poliția turcă a arestat, în cadrul unor operațiuni antiteroriste, 44 de suspecți, inclusiv persoane care au plănuit două atacuri sinucigașe cu bombă în Istanbul anul trecut, a anunțat joi guvernatorul regiunii, informează agenția de presă Reuters. Două bombe — una plasată într-o mașină și alta prinsă de atacatorul ucigaș — au explodat în afara stadionului clubului de fotbal Besiktas, în centrul Istanbulului, la 10 decembrie 2016, ucigând 44 de oameni și rănind 155. 'Unul dintre suspecții reținuți în timpul operațiunii a desfășurat activități de recunoaștere înainte de atacul din decembrie 2016 și a sărit din mașină cu puțin timp înainte înainte ca bomba să fie detonată', a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin.

Celălalt suspect arestat a fost identificat ca fiind organizatorul atacului din iulie 2016 împotriva unui autobuz al poliției, în care cel puțin 11 persoane au fost ucise, inclusiv civili și ofițeri de poliție, iar 36 de persoane au fost rănite.

Șoimii Libertății din Kurdistan (TAK), grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat ambele atacuri. PKK, considerată organizație teroristă de Turcia, UE și SUA, conduce de trei decenii o mișcare de insurgență în Turcia, în timpul căreia mai mult de 40.000 de persoane și-au pierdut viața.12
Pagina a fost generata in 0.2007 secunde