4,7729 lei/euro. Leul atinge un nou minim istoric

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
4,7729 lei/euro. Leul atinge un nou minim istoric
Economie 18 Noiembrie 2019 / 13:21 420 accesări 3 comentarii

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins un nou minim al tuturor timpurilor în raport cu euro, la 4,7729 lei, la numai două şedinţe distanţă de precedentul minim. Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas practic în aceeaşi zonă, înregistrînd o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro. Minimul anterior, de 4.7648 lei/euro a fost atins în data de 25 ianuarie. Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie. Scăderea este de circa 5 bani în perioada analizată. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea recent, în 6 noiembrie, că fluctuaţia leului, între 4,72 şi 4,76 unităţi pe euro este minoră în comparaţie cu evoluţiile forintului în Ungaria sau ale zlotului în Polonia, care au înregistrat variaţii mult mai mari.

Loading...

3 comentarii

ARABU 11:58:41 / 19 Noiembrie 2019
MINIM ??????

Toate ziarele vuiesc de maximul atins de euro numai Telegraf scrie de minimul istoric. Care sa fie adevarul ? Hai ziaristilor apucativa si corectati ca va faceti de kkt.

John 12:53:31 / 19 Noiembrie 2019
Pentru ARABU

Omuletule cu pseudonimul ARABU, valoarea leului a scazut. Cursul de schimb al leului în euro a scazut. DA, leul se află la un minim istoric. Am vrea toți sa fie leul la un maxim istoric. Faptul ca pentru un euro se dau mai multi lei nu inseamna ca a crescut leul. A crescut doar numarul leilor care se platesc pe un euro. Dealtfel, daca cineva a scris pe undeva (nu stiu ce citesti tu și nici ce fumezi) ca leul e la un maxim istoric, acela este un mare dobitoc! Sa scrii asa ceva in presa este o crima! Poate ai citit ca euro este la maximul istoric in raport cu leul, ceea ce ar fi perfect adevarat. În fine, faptul ca ai gresit nu e o problema. Marea problema e cand esti prost, cand refuzi sa te informezi, cand citesti si nu intelegi, cand te crezi superior si esti vai de steaua ta, dar tii neaparat sa dai lectii etc., ceea ce, in mod sigur, din fericire, nu e cazul tau, nu-i asa? Sa auzim de bine.

Sumer 15:34:49 / 29 Noiembrie 2019
Pt.arabu

Bai arabule tu esti prost !!!,pai minimul istoric atins de leu in raport cu euro nu este acelasi lucru cu maximul istoric al monedei euro in raport cu leul ?,mare prost esti ma arabule mai bine taceai. Si acum pentru astia care dau vina pe guvernul Orban,daca vreti sa vedeti care este adevarul ia uitati-va ma specialistilor cu cat a scazut puterea de cumparare a leului in ultimi trei ani si din ce cauza a scazut,haideti ca nu trebuie sa aveti facultatea de stiinte economice pentru ca sa rezolvati problema asta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1688 secunde