50 de burse în Turcia, pentru elevii municipiului Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
50 de burse în Turcia, pentru elevii municipiului Medgidia
Educație 30 Iunie 2017 / 17:07 359 accesări 0 comentarii
Çanakkale Onsekiz Mart University

Çanakkale Onsekiz Mart University

În perioada 27 - 30 iunie 2017, municipiul Medgidia a fost gazda unei delegații de profesori universitari ai Universității din Çanakkale - Çanakkale Onsekiz Mart University. Fructuoasa colaborare dintre Primăria Municipiului Medgidia, Asociația Culturală ”Mehmet Nyazi” și Universitatea ”18 Martie” din Çanakkale a adus beneficii elevilor din municipiu dornici să studieze în Turcia. Timp de două zile, elevii interesați au aflat de la cei 4 profesori universitari toate detaliile privitoare la oportunitatea de a studia la această prestigioasă universitate de stat, cu peste 50.000 de studenți din toată lumea.

Absolvenții Universității Onsekiz Mart primesc diplome bilingve recunoscute în toată lumea. Cursurile sunt accesibile atât vorbitorilor de limba turcă, precum și elevilor dispuși să învețe această limbă, ea fiind predată în primul an de studiu.

Grație demersurilor întreprinse de către edilul municipiului, Valentin Vrabie, și membrii Asociației Culturale ”Mehmet Nyazi”, începând cu anul universitar 2017-2018, 50 de tineri din Medgidia au posibilitatea de a primi decontul transportului, cazării, costului studiilor, alături de o considerabilă bursă de merit. ”Municipiul Medgidia este un veritabil exemplu de conviețuire interetnică. Suntem onorați de această oportunitate oferită elevilor români. Susținem acest gen de proiecte educative și suntem deschiși către colaborări care să aducă beneficii tinerilor noștri”, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1906 secunde