55 de pacienți cu boli diareice acute, internați la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În doar 7 zile 55 de pacienți cu boli diareice acute, internați la Constanța!
Sănătate 11 Iulie 2016 / 13:47 784 accesări 0 comentarii

Se știe că bolile diareice acute (BDA), dar și toxiinfecțiile alimentare sunt specifice sezonului cald. Dacă nu avem grijă în ceea ce privește igiena personală, dacă nu avem grijă de unde ne cumpărăm mâncarea sau pur și simplu cum depozităm produsele alimentare, avem toate șansele să ne alegem cu o boală de sezon de toată frumusețea. Problema este că, dacă nu luăm măsuri în cel mai scurt timp, lucrurile se pot complica serios, deshidratarea fiind o consecință care poate pune în pericol chiar și viața, în special în cazul copiilor. Și asta pentru că sunt afecțiuni care se manifestă prin scaune diareice repetate, vomă, uneori însoțite de febră, toate ducând la deshidratarea accentuată a organismului. Tocmai din acest motiv, specialiștii explică faptul că, imediat ce constatăm că scaunele diareice nu dispar, trebuie să mergem de urgență la medic, fie la cel de familie, fie la specialist. În fiecare sezon estival, infecționiștii au serios de lucru, la Constanța. Astfel, numai în perioada 4 - 10 iulie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța au primit diagnosticul de boală diareică acută 88 de persoane, atât constănțeni, cât și turiști, din care 55 de persoane au necesitat îngrijirea pe patul de spital.

CE MĂSURI TREBUIE RESPECTATE

Medicii au explicat că boala direică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc an de an medicii.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2051 secunde