6 caracteristici de care să ții cont atunci când cumperi o hotă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

6 caracteristici de care să ții cont atunci când cumperi o hotă

14 Septembrie 2021 / 16:11 128 accesări

Hota a devenit unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie, dat fiind rolul ei practic ce ne ajută să obținem un mediu confortabil și sănătos, îmbunătățind în mod considerabil atmosfera din această încăpere atunci când gătești.
Folosind o hotă performantă, vei scăpa de fum, de umiditate dar și de mirosurile mai mult sau mai puțin plăcute, iar astfel obții un mediu mai curat și mai sănătos. Totuși, nu orice hotă îți poate oferi satisfacția obținerii unui mediu confortabil, iar de aceea este important să alegi un model care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Ei bine, pentru a te asigura că alegi o hotă performantă, ar trebui să ai în vedere anumite caracteristici ce te pot ajuta să faci o alegere cât mai bună. Iar despre câteva dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi o hota vom vorbi și noi în acest articol.

Iată așadar care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere în acest caz:

1. Tipul hotei

Dacă ai analizat deja oferta de hote de bucatarie Miele a unor magazine online, ai observat probabil faptul că există diferite tipuri de hote. Prin urmare, tipul hotei reprezintă un prim aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când faci această achiziție.

În acest sens, ai la dispoziție hote standard Hansa, hote telescopice, hote tip casetă, hote tip piramidă, hote model T, hote înclinate sau chiar hote tip Downdraft. Va trebui să analizezi fiecare tip de hotă în parte pentru a alege modelul care se potrivește nevoilor tale dar mai ales bugetului de care dispui.

Fiecare tip de hotă în parte prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, iar astfel va trebui să pui în balanță aceste detalii, pentru a putea face alegerea ideală.

2. Capacitatea de evacuare a hotei

Apoi, un alt detaliu pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când cumperi o hotă este capacitatea de evacuare a acesteia. De fapt, noi credem că este chiar cel mai important criteriu de alegere a hotei ideale.

Pentru a afla care este capacitatea de evacuare al noii tale hote, va trebui să calculezi în felul următor: Lungimea x lățimea x înălțimea bucătăriei x 10. Astfel, vei afla care este capacitatea de metri cubi pe oră pe care noua ta hotă ar trebui să o prezinte. De asemenea, va trebui să ai în vedere frecvența gătitului, iar dacă gătești foarte des, atunci ai putea înmulți cu 15 sau chiar cu 20, asigurându-te astfel că hota pe care o cumperi își va face treaba cu brio.

3. Tipul evacuării

La fel de important este și tipul evacuării, iar asta deoarece evacuarea se poate face în diferite moduri. Ei bine, evacuarea se poate face în exterior sau prin recirculare, numele fiecărui mod în parte fiind suficient de sugestiv pentru a-ți face o idee clară asupra modului în care are loc evacuarea.

Avantajul hotel cu recirculare este acela că nu vei fi nevoit să găurești peretele, însă va trebui să schimbi mai des filtrele.

4. Dimensiuni

Care este spațiul de care dispui pentru instalarea hotei? Este un alt detaliu ce ar trebui să te preocupe! De regulă, hotele au o lățime de 60 sau 90 cm, așa că ar trebui să te asiguri că dispui de suficient spațiu pentru instalarea ei. Totodată, trebuie să știi că hota Faber se instalează la o distanță de cel puțin 65 cm de plită și de cel mult 75 cm, pentru ca eficiența să fie cât mai sporită.

5. Tipul filtrelor

Hotele pot avea diferite tipuri de filtre și va trebui să te documentezi bine în prealabil astfel încât să faci o alegere cât mai bună. Filtrele pot fi metalice, care au ca avantaj posibilitatea de a fi curățate cu ușurință, sintetice, ce trebuie înlocuite, sau de carbon, folosite de hotele cu recirculare și care necesită, de asemenea, înlocuire.

6. Zgomotul produs

În final, un ultim aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o hotă este reprezentat de zgomotul produs de aceasta. Prin urmare, sfatul nostru este să ai în vedere o hotă ce produce un nivel de zgomot cât mai redus, întocmai pentru a te putea bucura pe deplin de timpul petrecut în bucătărie pentru a găti.

Acestea sunt așadar principalele aspecte de care trebui să ții cont atunci când îți cumperi o hotă! Poți avea în vedere oferta Demax, iar astfel vei face o alegere reușită.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1751 secunde