60% din părinţi cred că programul încărcat afectează sănătatea copiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiu: 60% din părinţi cred că programul încărcat afectează sănătatea copiilor
Sănătate 19 Septembrie 2019 / 18:40 428 accesări 0 comentarii

Datele unui studiu recent realizat de Asociaţia Mame pentru Mame arată că 58% din părinţi cred că programul încărcat al copiilor le afectează sănătatea acestora, cauzându-le dureri de cap. Studiul, derulat pe un eşantion de 1.009 respondenţi, a indicat şi faptul că 67% din părinţi cred că durerile de cap pot fi cauzate şi de stresul de acasă.

„8 din 10 părinţi susţin că fiul sau fiica lor s-a plâns cel puţin o dată de dureri de cap, iar dintre aceştia, 33% indică vârste cuprinse între 7 şi 12 ani drept perioada de vârf a durerilor de cap manifestate”, se arată în comunicatul Asociaţiei Mame pentru Mame. Studiul efectuat de Asociaţie arată şi faptul că majoritatea părinţilor consideră reale durerile de cap acuzate de către copii. Una dintre cauzele care stau la baza declanşării acestora este în opinia respondenţilor, programul copiilor, ce include şcoala şi activităţile extraşcolare. „Prin intermediul studiului, asociaţia a cercetat percepţia părinţilor asupra realităţii durerii de cap în rândul copiilor şi trage un semnal de alarmă asupra incidenţei acesteia și a factorilor de stres care o cauzează”, se mai arată în comunicat.

DURERILE SUNT REALE

Rezultatele studiului au indicat un nivel de stres ridicat al copiilor, resimţit atât la şcoală, cât şi acasă. 66% din părinţi cred că durerile de cap sunt cauzate de stresul de acasă, iar 77% cred că sunt cauzate de stresul de la şcoală. Totodată, 66% dintre părinţi nu sunt de acord cu afirmaţia potrivit căreia copiii acuză dureri de cap false, pentru a evita mersul la şcoală. „Copiii suferă de ceva ce noi nu trăiam în anii '80: stresul. Vrem sa fie cei mai buni şi să se dezvolte în multe direcţii. Dar cu ce preţ? Costul se vede în durerile lor”,declară Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame.

DOAR 4 DIN 10 PĂRINŢI VORBESC CU COPIII DESPRE DURERILE ACESTORA

Doar 38% din părinţi iniţiază regulat o conversaţie cu fiul sau fiica lor legată de durerile pe care le auă, în vreme ce 8% declarau prin intermediul studiului că niciodată nu o fac. „Vârsta la care părinţii trebuie să înveţe să discute serios cu copiii vine mai repede decât ce ne imaginăm. Un copil de 7 ani este mai ancorat în realitate şi în viaţă decât credem”, spune Măiţă. Majoritatea durerilor de cap apar în intervalul de vârstă 7 - 12 ani, peste o treime dintre părinţi susţinând acelaşi lucru. În ce priveşte frecvenţa durerilor, un sfert dintre respondenţi susţin că frecvenţa este redusă. Pentru 40% dintre respondenţi ele apar lunar, iar 8,5% se confruntă cu ele săptămânal. Proiectul „Cu durerea nu-i de joacă”, iniţiat de către Asociaţia Mame pentru Mame atrage atenţia asupra incidenţei durerii de cap în rândul celor mici.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1767 secunde