63 de federaţii sportive din România au fost declarate eligibile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru finanţare

63 de federaţii sportive din România au fost declarate eligibile

Sport 07 Ianuarie 2020 / 09:49 701 accesări
Sursa foto: www.mts.ro

Sursa foto: www.mts.ro

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat, pe site-ul oficial, faptul că 63 de federaţii sportive naţionale din cele 68 care au depus cerere de finanţare pentru anul sunt eligibile. Raportul publicat pe site-ul MTS informează că în perioada 20-31 decembrie 2019 Comisia de evaluare din cadrul MTS s-a întrunit şi a analizat cererile depuse la sediul ministerului, stabilind că federaţiile de tenis, aikido, go, hochei pe iarbă şi pescuit sportiv nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru finanţare în 2020.

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, s-a întâlnit, luni, cu o parte dintre reprezentaţii federaţiilor sportive naţionale ale căror cereri de finanţare depuse la Ministerul Tineretului şi Sportului au fost declarate eligibile. Ministrul se va întâlni, marţi, cu cealaltă parte a federaţiilor.

Bugetul alocat MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor vor fi anunţate la 13 ianuarie.12