6.800 de poliţişti şi jandarmi mobilizați pentru ultima zi a EURO 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / EURO 2016

6.800 de poliţişti şi jandarmi mobilizați pentru ultima zi a EURO 2016

Sport 10 Iulie 2016 / 15:50 344 accesări

Pentru a evita eventualele incidente în ultima zi a turneului final al Campionatului European de fotbal din Franţa, un total de 6.800 de jandarmi şi ofiţeri de poliţie vor asigura măsurile de ordine în ziua finalei dintre Portugalia şi Franța. Forţele de ordine vor fi împărţite în jurul stadionului din Saint-Denis, în fanzone-uri, şi pe bulevardul Champs Elysees în timpul meciului, dar şi după fluierul de final, încercând să asigure zonele cheie din capitala Franţei.

În zona arenei „Stade de France” vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp ce 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minimum 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Spre deosebire de 1998, când Franţa a câştigat Cupa Mondială chiar la Paris, poliţia nu va opri traficul pe Champs Elysees dacă naţionala pregătită de Didier Deschamps se va încorona campioană europeană.

Finala EURO 2016 dintre Franţa şi Portugalia se va disputa duminică seară, de la ora 22.00 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1), pe „Stade de France” din Saint-Denis.

FRANȚA ESTE FAVORITĂ

În partida de duminică seară, formația antrenată de Didier Deschamps este considerată favorită la câștigarea trofeului, mai ales că va beneficia și de suportul publicului. În plus, selecționata „cocoșului galic” s-a impus în ultimele zece confruntări directe cu Portugalia, începând cu 1975. De asemenea, Franţa a câştigat pe teren propriu EURO 84 şi Campionatul Mondial din 1998. De cealaltă parte, Portugalia se bazează pe starul Cristiano Ronaldo, aflat cu naționala țării sale la a doua finală europeană după cea pierdută în 2004, pe teren propriu, în fața Greciei.

Portugalia a făcut parte din Grupa F şi s-a calificat cu emoţii, de pe locul 3. Lusitanii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor: 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria. În optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croaţia, cu 1-0, în sferturi au eliminat Polonia, după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins, cu 2-0, Ţara Galilor.

Franţa a deschis turneul în meciul cu România, partidă câştigată cu 2-1 graţie execuţiei de geniu a lui Payet. Au urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, şi o remiză albă cu Elveţia. În optimi, francezii au învins Irlanda cu 2-1, în sferturi au trecut de Islanda, scor 5-2, iar în semifinale au eliminat Germania, scor 2-0.

Echipele probabile - PORTUGALIA: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Cristiano Ronaldo (cpt.); FRANŢA: Lloris (cpt.) - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud. Partida va fi arbitrată la centru de englezul Mark Clattenburg.

Citește și:

Portugalia și Franța vor lupta pentru titlul european

Taguri articol


12