7 reguli pentru cumpărături în siguranță de pe internet!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Română informează:

7 reguli pentru cumpărături în siguranță de pe internet!

Eveniment 05 Septembrie 2018 / 16:30 3735 accesări

Tot mai mulți titulari de carduri bancare optează pentru cumpărături sau servicii online. Odată cu avantajele ce vin „la pachet”, se expun inevitabil riscurilor din lumea virtuală, anunță Poliția Română.

Cele mai multe dosare penale privind infracțiuni informatice au ca obiect sesizări ce privesc realizarea de operațiuni neautorizate din conturile personale.

În cele mai multe cazuri este vorba despre plăţi online efectuate la comercianţi din străinătate, în care prejudiciul este relativ mic.

Iată măsurile esenţiale pentru siguranța cumpărăturilor online:

1. Nu lăsa cardul de debit sau credit la îndemâna oricui și nici informaţiile scrise pe card (titular, număr, data expirării, CVV2)!

2. Nu păstrați codurile PIN sau parolele în formă scrisă, alături de card.

3. Alege pentru cumpărături doar surse de încredere și utilizează protocolul de securitate disponibil în mediul online, denumit 3D Secure-Verified by Visa / MasterCard SecureCode.

4. Alege doar magazine online cu certificate SSL, astfel încât să le poți confirma identitatea. O adresă ce începe cu HTTPS și un lăcățel indică faptul că ești pe o pagină sigură.

5. Verifică regulat extrasul de cont, mai ales înainte și după tranzacțiile online, pentru a fi siguri că totul este în regulă.

6. Evită să faci cumpărături conectat la o rețea wireless publică ce poate fi interceptată.

7. Protejează computerul, laptopul, tableta și smartphone-ul cu parolă puternică și cu programe de securitate de tip antivirus / anti-spyware.12
Pagina a fost generata in 0.1549 secunde