70% din șoferi au pierdut controlul maşinii iarna aceasta. De ce?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
70% din șoferi au pierdut controlul maşinii iarna aceasta. De ce?
Social 12 Februarie 2019 / 13:42 160 accesări 0 comentarii

70% din șoferi au pierdut controlul maşinii iarna aceasta. De ce?

Poleiul, cel mai periculos fenomen din sezonul rece, menționat de 85% dintre conducătorii auto

  • 7 şoferi din 10 au pierdut controlul maşinii pe gheaţă / zăpadă cel puţin o dată
  • Poleiul este menționat de 85% dintre șoferi drept cel mai periculos fenomen pe timp de iarnă
  • 3 din 10 nu au în maşină obiecte care i-ar putea ajuta în cazul în care rămân înzăpeziţi
  • 1 din 2 şoferi români îşi ia de fiecare dată un „timp de siguranţă” (pleacă mai devreme decât în mod normal) ca să ajungă la destinaţie în timp util, iarna
  • Pentru deplasări în oraş, majoritatea pleacă mai devreme cu 15 până la 30 de minute
  • 8 din 10 şoferi români declară că măresc distanţa faţă de maşina din faţă de fiecare dată când circulă pe carosabil acoperit de zăpadă sau gheaţă

Aproape toţi şoferii români îşi iau un „timp de siguranţă” (pleacă mai devreme decât în mod normal) ca să ajungă la destinaţie în timp util iarna, când condiţiile de trafic sunt mai dificile decât de obicei, arată sondajul „Te descurci iarna în trafic?”, la care au participat 6.688 de respondenţi, dintre care 6.260 de conducători auto.1 şofer din 2 face acest lucru de fiecare dată, iar majoritatea alege să plece mai devreme cu 15 până la 30 de minute, atunci când vine vorba de deplasările în oraş.

Pe de altă parte, 7 şoferi din 10 au pierdut controlul maşinii pe gheaţă/ zăpadă cel puţin o dată, iar 3 din 10 nu au în maşină niciunul din elementele esenţiale care i-ar putea ajuta în cazul în care rămân înzăpeziţi, arată acelaşi sondaj.

Întrebaţi care este, în opinia lor, cel mai periculos fenomen pe timp de iarnă (creşte cel mai mult riscul de a fi implicat într-un accident rutier), 85% dintre respondenţi au indicat poleiul, 6%, ceaţa, 3%, ninsoarea, alţi 3%, ploaia torenţială, în timp ce alţi 3% au declarat că niciunul nu este periculos.

Sondajul „Te descurci iarna în trafic?” s-a desfăşurat online, între 21 ianuarie şi 1 februarie a.c., şi este parte a campaniei „Iarna, la volan”. Derulată, pentru al treilea an consecutiv, de GENERALI România şi APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, campania are ca obiectiv creşterea nivelului de conştientizare a şoferilor români cu privire la riscurile pe care le implică şofatul pe timp de iarnă şi, în acelaşi timp, de a evidenţia măsurile ce pot fi luate pentru a le reduce.

În acest context, în perioada 11 - 24 februarie a.c., pe pagina de Facebook Treaz la volan, dar şi pe treazlavolan.ro, şoferii vor găsi sfaturi utile care să îi ajute să fie mai pregătiţi pe timp de iarnă.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2278 secunde