7.000 de lucrători străini, admişi pe piaţa forţei de muncă din România?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 2018 7.000 de lucrători străini, admişi pe piaţa forţei de muncă din România?!
Social 29 Decembrie 2017 / 08:35 919 accesări 1 comentariu

Guvernul a stabilit, pentru anul 2018, un contingent de 7.000 de lucratori străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în baza avizelor de angajare/detașare, potrivit unei Hotărâri adoptate în ședința de astăzi. Documentul aprobat de Executiv prevede suplimentarea cu 1.500 de locuri a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi, față de cel stabilit pentru anul 2017.

Astfel, numărul de lucrători permanenți va crește de la 3.000 la 4.000, iar cel al lucrătorilor detașați de la 700 la 1.200, potrivit unui comunicat al Guvernului. Pe lângă lucrătorii permanenți și cei detașați, actul normativ prevede și alte tipuri de angajare/detașare, respectiv: persoane transferate în cadrul aceleiași companii – 700, lucrători înalt calificați – 500, lucrători sezonieri – 400, lucrători stagiari – 100 și lucrători transfrontalieri – 100.

Decizia de suplimentare a contingentului de lucrători nou admiși a fost luată pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale, dar și ca urmare a solicitării făcute de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, măsura adoptată de Guvern a ținut cont de datele oferite de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, conform cărora, în perioada ianuarie – august a.c., 58.848 de locuri de muncă au fost declarate de către angajatori, în mod repetat, ca fiind vacante, iar în primele opt luni ale anului 2017, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de către angajatori, în mod repetat, a fost de 7.306.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

Lute 07:21:27 / 29 Decembrie 2017
Forța de muncă a prostiei

Da, da ,credeți voi patronilor ca veți găsi prosti precum au fost romanii, de care v-ați bătut joc, nu le dădeați salariile la timp, munca peste 10 ore pe zi, sarcini peste cele din contract, etc. Ce aduceți , sirieni, pakistanezi, costuri suplimentare neica, sunt sigur ca ăla care a estimat numărul de muncitori, nu a estimat și costurile, mai ales ca vor fi musulmani, dacă vor fi și vor venii !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.233 secunde