- 71 de grade Celsius! Care este orașul în care poți muri într-un minut?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

- 71 de grade Celsius! Care este orașul în care poți muri într-un minut?!

Lifestyle 27 Februarie 2018 / 16:39 1045 accesări
Sursa: stiinta-mister.ro

Sursa: stiinta-mister.ro

Oymyakon, un orășel din Rusia, aflat undeva în Siberia este cel mai rece loc populat de pe pământ. Aici, în lunile de iarnă, noaptea durează 21 de ore!

Cea mai joasă temperatură înregistrată a fost de minus 71,2 de grade Celsius, iar temperatura medie în timpul anului este de minus 40 de grade Celsius!

Este atât de frig, încât cultivarea fructelor, legumelor sau a grânelor este imposibilă, aşa că oamenii supravieţuiesc consumând carne de ren, de cal, de porc, dar şi peşte şi lapte de la animalele pe care le au în gospodărie.

E drept că nu foarte mulţi oameni s-au încumetat să trăiască aici. Cu toate acestea acest micuț orășel are aproximativ 500 de locuitori. Este de înţeles mai ales că oamenii care nu se îmbracă extrem de gros pot muri din cauza frigului după doar un minut de expunere în aerul îngheţat!

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin „Apa care nu îngheaţă“, deşi chiar şi atunci când arunci apă fierbinte, aceasta îngheaţă în aer.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel, deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

Conform observator.tv, orăşelul dispune de o şcoală, care se închide doar în cazul în care temperatura atinge minus 52 de grade Celsius! Şcoala are toalete instalate din 2008, dar acestea nu sunt funcţionale din cauza frigului, întrucât ţevile sunt complet îngheţate.

În Oymyakon, telefoanele mobile sunt un vis, asta deoarece nu există nicio companie de telefonie mobilă. De asemenea, maşinile sau camioanele sunt inutile din cauza zăpezii căzute din abundenţă, dar mai ales a frigului. Bateriile automobilelor se descarcă foarte repede, iar ţevile de alimentare îngheaţă instant.

Taguri articol


12