7902 persoane au beneficiat, în 2017, de sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

7902 persoane au beneficiat, în 2017, de sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului

Social 24 Ianuarie 2018 / 11:30 570 accesări

Conform datelor Departamentului Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului, 7902 persoane au beneficiat anul trecut de sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, cu ajutorul clericilor, credincioșilor și al instituțiilor partenere din diferite programe sociale.

Astfel, cele 11 servicii sociale din cuprinsul Eparhiei au ajutat 2215 persoane, în proiecte de asistență directă a persoanelor aflate într-o situație de risc, după cum urmează:

- copii cu rezultate deosebite la învățătură – 91;

- copii cu părinți plecați la muncă în străinătate – 20;

- tabere sociale – 124;

- persoane vulnerabile – 1396;

- persoane cu adicții – 12;

- beneficiari cantine - 341 copii, 186 bătrâni;

- copii din centrele de plasament partenere – 45.

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului, prin parohiile și mânăstirile ei, a sprijinit persoane defavorizate, în cadrul unor proiecte sau acțiuni cu caracter filantropic, după cum urmează:

- sprijin financiar - 1301 persoane, în cuantum de 659.781 lei;

- sprijin material (alimente, îmbrăcăminte, rechizite, produse igienico - sanitare și alte bunuri) – 4386 persoane, în valoare totală de 132.881 lei.

Tot anul trecut au fost realizate 5 colecte și campanii, fiind susținute 6 cazuri cu fonduri pentru operații sau depășirea unor situații extreme, la care se adaugă colecta realizată pentru susținerea plajei terapeutice din Constanța, proiect unic în Europa.

Activitatea socială din anul trecut a avut un buget total de 1.225.747 lei.

Departamentul Social-Misionar funcționează cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și este coordonat de preotul consilier social-misionar Vasile Rusnac. În prezent, în cadrul Departamentului funcționează Centrul de informare și consiliere socială, acreditat, care furnizează servicii de informare, consiliere socială, consiliere psihologică, prepararea și servirea mesei, prepararea și distribuirea hranei.

În această misiune Arhiepiscopia Tomisului a fost sprijinită de către diverși parteneri, în mod direct prin produse sau indirect sub formă de sponsorizări de la societăţi comerciale, cutiile milei şi donații de la credincioși, care insistă asupra anonimatului.

Arhiepiscopia Tomisului și, personal, IPS Teodosie, aduc mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în ajutorarea semenului, transformând porunca evanghelică a iubirii aproapelui în faptă și aduc rugăciuni Bunului Dumnezeu ca anul acesta să picure harul Său în inimile tuturor, spre a spori lucrarea misionar-filantropică din străvechiul ținut apostolic al Tomisului.

Emitem acest comunicat nu din dorința de a ne lăuda cu activitatea socială, ci din necesitatea de a răspunde întrebărilor apărute în spațiul public cu privire la acest tip de activitate al Bisericii. De aceea, mulțumim anticipat și celor ce se vor osteni cu publicarea acestor date.

Biroul de Comunicare12