„8 ani proces, 106 termene şi prejudiciu ZERO” = 9 ani închisoare! Cum aşa?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Radu Mazăre - primele declarații după sosirea în țară „8 ani proces, 106 termene şi prejudiciu ZERO” = 9 ani închisoare! Cum aşa?
Justiție 21 Mai 2019 / 17:58 2866 accesări 5 comentarii
Radu Mazăre:

Radu Mazăre: "Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!"

Radu Mazăre transmite, într-un comunicat, că decizia de condamnare la 9 ani dată în cazul său încalcă jurisprudenţa şi deciziile CEDO, precizând că nu are cum să se sperie de condiţiile din închisorile româneşti după ce a fost arestat în Madagascar. "De peste patru ani nu mai dau declaraţii şi nu mai sunt deloc implicat în viaţă publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viaţa şi persoana mea suscită în continuare un uriaş interes. Nu înţeleg de ce şi nu pot să fiu decât surprins şi impresionat. În acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viaţă, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică. Ca primar am construit case pentru tineri şi nevoiaşi, am îmbunătăţit infrastructura şi economia oraşului Constanta şi, foarte important, am reconstruit staţiunea Mamaia, pe care am scos-o din praf, ruine şi anonimat, făcînd-o celebră. Şi lista poate continua pe o pagină întreagă. Şi în Africa, atunci când am ajuns, am procedat la fel: am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoşi, fără utilaje şi facilităţi. Desigur, am făcut în viaţa mea şi greşeli, ca orice om, dar n-am făcut rău intenţionat niciodată, nimănui, fiind şi un om cu frică de Dumnezeu", transmite Radu Mazăre, prin intermediul unui comunicat de presă.

Fostul primar vorbeşte, în comunicatul de presă remis prin intermediul avocatului său, că sunt mulţi cei care vorbesc despre condamnarea sa de 9 ani şi a celorlaţi oameni din acest dosar, catalogând sentinţa drept una absolut nedreaptă şi revoltătoare. "Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel Bucureşti, pe parcursul a 8 ani de proces, a 106 termene şi a 5 judecători schimbaţi, s-au realizat de către instanţa două expertize judiciare - mamut. Una de evaluare imobiliară şi una topografică. Ambele expertize au evidenţiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Aşa se face că, la finalul judecăţii, la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar, iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva", potrivit sursei citate.

Lucrurile s-au schimbat însă la apel, susţine Radu Mazăre, care-l acuză pe judecătorul Ionuţ Matei de la instanţa supremă că l-a condamnat fără a avea şi o bază reală de dovezi. "În apel însă, la ICCJ, "celebrul şi temutul" judecător Ionuţ Matei, pus cu mâna preşedinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat şi un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de puşcărie. Cum? Foarte simplu:
- 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanţa de fond şi s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA;
- 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja", completează Mazăre.

Fostul edil precizează că în dosarul ANRP 1, dosar similar cu al său, în motivarea achitării inculpaţilor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizaţi în cazul retrocedărilor, adică, invers de cum s-a apreciat în dosarul său. "Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenţei şi deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo, voi face puşcărie. Ca şi în cazul primarului Mircea Gutău! Eu consider că nu asta este justiţia. E doar o bătaie de joc! După ce am făcut puşcărie în Madagascar, acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos , unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare cineva că nu o să supravieţuiesc în puşcăriile din România? Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!", conchide Radu Mazăre.

Loading...

5 comentarii

Dr. Dan 19:24:54 / 21 Mai 2019
... nu mi le pot lua nimeni ...

... agramati , analfabeti functionali , lipsiti de cultura , dar iubitori de arginti , de trai pe vatrai , astia de la PSD-ALDE , sunt si iresponsabili . Adica , nu vor la bulau , desi au furat la greu ! Panaramele ar vrea sa faca un pic parnaie in sufragerie , si in weekend , daca se poate . Bine , la aceasta varianta ar fi incantai sa recurga si mascaricii de la PNL - si ei mari iubitori de bani publici ...

Răspunde | Raportează | | |+27
Bula 20:23:35 / 21 Mai 2019
Minune

E cineva in țara asta,care recunoaste ca e spagar,dar să-i credem ca iei au frica de dumnezeu ca si popii

Raspopitu 07:59:55 / 22 Mai 2019
Lingăi scuipa .

Primarul Mazare nota 10 pentru Mamaia si 9 pentru Constanta . "Prietenii domniei sale , inclusiv ziarul telegraf , scuipa acolo unde ieri au pupat . Este o parere proprie , am dreptul la opinie personală , pentru asta sa murit la revolutie . Orasul constanta este oraș martir dupa cum spune un afiș la intrarea in oraș .

Răspunde | Raportează | | |-10
Adi 10:35:49 / 22 Mai 2019
Pentru Dr. Dan

Fie vorba intre noi, e corect "nu mi le poate lua nimeni" .. acordul se face intre subiect si predicat iar in cazul acesta subiectul este "nimeni"

Constantean 13:35:47 / 22 Mai 2019
Cine recupereaza pagubele ?

Ca de obicei hotii sunt in libertate ,iar la puscarie sunt oamenii cinstiti.In orice caz Fane trebuie sa stie ca postul de Suliman este ocupat de seful de camera ,el facand parte din harem .Eu inclin sa-l cred .El saracu' era asa ocupat prin Mamaia incat nici nu a observat ca slugile alea de consilieri iau vandut orasul ,el semnand pana la urma ,ca primaru' .Nu a vazut nici macar cand construiau aia pe plaja hotelurile .Singura lui sansa sa scape de mititica este sa fie declarat bolnav mintal si nu ar fi departe de adevar .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2018 secunde