8 greșeli pe care le-a făcut oricine deține un mixer KitchenAid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

8 greșeli pe care le-a făcut oricine deține un mixer KitchenAid

30 Septembrie 2022 / 08:49 650 accesări

Mixerele KitchenAid sunt, în esență, medaliile de aur ale bucătăriei. Ele pot fi folosite pentru a amesteca aluatul pentru prăjituri, pentru a măcina carnea și chiar pentru a face paste proaspete, făcute în casă - cu accesoriile potrivite, desigur.

Deși aceste aparate de ultimă generație sunt incontestabil de versatile și fiabile, ele vin cu un preț pe care unii l-ar putea considera scandalos. De ce să cheltuiți atât de mulți bani pe un gadget de bucătărie când s-ar putea ca acesta să nu reziste chiar atât de mult?

Ei bine, permiteți-ne să vă oprim chiar aici. Mixerele KitchenAid pot rezista cu ușurință între 10 și 15 ani. Cu o îngrijire excepțională, pot rezista chiar și până la 30 de ani. Așadar, deși prețul inițial poate fi piperat, acestea sunt gadgeturi impresionant de durabile pe care nu va trebui să vă faceți griji că le veți cumpăra din nou prea curând.

Zece ani? Cincisprezece ani? Acestea sunt cifre destul de impresionante. Cum reușesc mixerele KitchenAid să reziste atât de mult timp - mult mai mult decât mixerele cu stativ mai puțin costisitoare și mai obișnuite? Totul se datorează materialelor de înaltă calitate folosite la fabricarea acestor mixere.

Exteriorul mixerelor KitchenAid este realizat folosind un aliaj de zinc turnat, mai degrabă decât plasticul, care este mult mai comun în rândul mixerelor cu suport. Este vopsit cu un finisaj de smalț copt, asigurându-se că nu va ceda prea curând la zgârieturi.

Nu numai că exteriorul din aliaj de zinc asigură o durabilitate și o stabilitate spectaculoase, dar menține în siguranță și componentele electrice din interior, reducând în același timp hărmălaia și vibrațiile excesive. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la firele care o iau razna la câteva luni de la achiziție.

Apropo de componentele electrice, mixerele KitchenAid sunt proiectate cu izolație de „Grad F" pentru a încapsula în continuare și a menține firele protejate. Împreună cu un motor puternic și un ventilator de răcire plasat strategic, interiorul este păstrat în stare impecabilă, chiar și după mai mulți ani.

Cu atât de multă gândire (și bani) în fiecare mixer KitchenAid, este clar de ce aceste mixere de masă se ridică deasupra concurenței - mai ales când vine vorba de longevitate.

Pentru a-l păstra în formă cât mai bună, iată cum să evitați cele mai frecvente greșeli pe care (probabil că) le-a făcut oricine a deținut vreodată un mixer KitchenAid.

Pornirea la o viteză prea mare

Știm că sunteți FOARTE entuziasmați să coaceți ceva delicios. Dar nu este nimic mai rău decât să puneți ingredientele într-un bol și să porniți mixerul vertical la viteză mare. Făina, laptele, untul - sau orice alt ingredient pe care îl aveți în castron - se va împrăștia prin toată bucătăria. În plus, riscați să stricați rețeta cu măsurători inexacte. Mergeți la sigur, pornind întotdeauna la viteza cea mai mică și lăsând ingredientele să se încorporeze puțin înainte de a o mări.

Nu testați spațiul liber al bolului dvs.

Dacă nu ați testat niciodată spațiul liber al bolului, ați putea face o greșeală majoră. Un spațiu liber prea mare duce la grămezi de aluat neamestecat, în timp ce un spațiu liber prea mic poate zgâria fundul bolului KitchenAid. Din fericire, există o soluție ușoară. Căutați un șurub micuț pe capul KitchenAid-ului dumneavoastră și rotiți-l puțin câte puțin până când mixerul are un spațiu liber adecvat. Puteți găsi instrucțiunile complete pentru reglarea mixerului dvs. online.

Nu răciți bolul

Frișca nu vrea, ei bine, să se bată? Încercați să puneți bolul (și atașamentul!) în congelator pentru câteva minute. Shot-ul suplimentar de rece vă va ajuta să ajungeți rapid la vârfuri perfect tari.

Conectarea mixerului la o priză electrică

Este tentant să vă conectați toate aparatele de bucătărie la o bandă de alimentare sau la un dispozitiv de protecție împotriva supratensiunilor. Dar unele gadgeturi, cum ar fi KitchenAid-ul dvs., trebuie să fie conectate direct la o priză de perete. Deoarece mixerul dvs. utilizează o cantitate considerabilă de energie, canalizarea energiei printr-un cablu poate crește riscul de incendiu sau poate provoca deteriorarea motorului mixerului.

Utilizarea mixerului numai pentru coacere

Dacă vă folosiți mixerul KitchenAid doar pentru a bate prăjituri și negrese, ratați multe oportunități. La fel ca un blender Tefal, aparatul este super versatil și poate fi folosit pentru a mărunți carnea, a amesteca sosuri, a face piure de cartofi și multe altele.

Utilizarea unui accesoriu greșit

Deși există multe atașamente KitchenAid pe care le puteți cumpăra, cele mai comune sunt bătătorul plat, telul de sârmă și cârligul de aluat. Fiecare accesoriu este conceput pentru un scop specific: bătătorul plat este perfect pentru a amesteca aluatul pentru prăjituri și aluat; telul de sârmă face treabă rapidă cu glazura, smântâna și albușurile de ou; iar cârligul pentru aluat frământă cu pricepere aluatul de pâine. Folosirea unui accesoriu greșit la o rețetă nu va afecta neapărat aparatul dumneavoastră, dar poate scurta durata de viață sau chiar rupe un accesoriu.

Depozitarea necorespunzătoare a mixerului dvs.

Ideal ar fi să vă lăsați mixerul pe tejghea, dar atunci când acest lucru nu este posibil, depozitați aparatul într-un dulap la înălțimea pieptului. Atunci când este depozitat prea jos sau prea sus, riscați mai mult să scăpați mixerul sau să vă răniți. De asemenea, trebuie să vă asigurați că mixerul este depozitat în poziție verticală și nu pe o parte.

Neutilizarea unei protecții împotriva stropilor

Dacă v-ați stropit vreodată cu aluat de prăjituri pe cămașă sau ați ajuns cu albuș de ou în păr, ascultați aici. Chiar și atunci când începeți un proiect la viteză mică, există totuși șansa ca aluatul și ingredientele uscate să zboare prin bucătărie. Investiți într-o protecție împotriva stropilor pentru a minimiza riscul. Această piesă mică acoperă cea mai mare parte a bolului, lăsând în același timp loc pentru elementul de amestecare, iar un jgheab mic facilitează adăugarea mai multor ingrediente.



Ştiri recomandate

12