9 autovehicule au fost ridicate de pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

9 autovehicule au fost ridicate de pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități

Administrație 26 Ianuarie 2021 / 10:53 278 accesări

Polițiștii locali constănțeni verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș sunt ocupate de persoane care au acest drept, informeazăPrimaria Municipiului Constanta.

O astfel de acțiune s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, când polițiștii locali au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 lei și au ridicat un număr de 9 autovehicule de pe locurile special amenajate pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. G din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Menționăm că pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea si garantarea drepturilor acestora.

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1703 secunde