9.116 alegătorii români s-au înscris în Registrul electoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

9.116 alegătorii români s-au înscris în Registrul electoral

Politică 13 Septembrie 2016 / 08:58 556 accesări

Un număr de 9.116 alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate au depus până luni cereri de înscriere în Registrul electoral, 6.673 dintre aceștia optând pentru votul prin corespondență, în contextul în care au mai rămas doar 3 zile până la încheierea perioadei de înscriere.

Potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente (AEP), cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 2.209 localități din 44 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 496 de localități din 33 de țări.

Localitățile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare sunt Soroca, Căușeni și Carabetovca din Republica Moldova.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

"Până la 14 septembrie 2016, orele 24.00, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poștă sau prin e-mail la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral, optând fie pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă, fie pentru a solicita înfiinţarea unei secții de votare în localitatea de reședință", potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.



12