A 15-a ediție a conferințelor „Ești român, ești european“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CUMPĂNA, JUDEȚUL CONSTANȚA:

A 15-a ediție a conferințelor „Ești român, ești european“

Administrație 21 Februarie 2019 / 16:21 727 accesări

Silviu Molnar și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju

Silviu Molnar și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju

Joi, 21 februarie 2019, Primăria, Consiliul Local Cumpăna și Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate au fost co-organizatori ai celei de-a 15-a ediție a conferințelor „Ești român, ești european - Și tu decizi în Uniunea Europeană”.

Conferința a fost susținută de Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al seriei de conferințe "Ești Român, ești European", a cărui dizertație s-a axat pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene, locul și rolul lor în cadrul UE, relațiile dintre ele, precum și modul în care acestea influențează guvernarea națională și viața cetățenilor europeni.

“Ești Român, ești European” este proiectul care poate atrage atenția tinerilor asupra Uniunii Europene. Gândită ca o discuție liberă între moderator și grupurile de tineri aflați în pragul maturității, acțiunea s-a dorit a fi declanșatorul unui proces mai amplu de reflecție a tinerilor cu privire la Uniunea Europeană, la necesitatea existenței înaltului for politic continental, dar și la avantajele practice ale calității de cetățean european.

Conferința „Ești român, ești european”, găzduită de comuna Cumpăna, a ajuns la a 15-a ediție. Fiind o ediție jubiliară, organizatorii i-au decernat „Diploma de excelență” a conferinței primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, pentru activitatea desfășurată în cadrul Comitetului European al Regiunilor, o instituție aflată la Bruxelles și care, în sistemul instituțiilor europene, reprezintă forul în care sunt consultați reprezentanții autorităților regionale și locale cu privire la proiectele de directive și reglementări europene cu impact regional și asupra comunităților locale, care urmează a fi votate în Parlamentul European și Consiliul European.

Vorbitorul, Silviu Molnar, lucrează în funcția de asistent acreditat al Parlamentului European, atât în Bruxelles, cât și în Strasbourg. Este consultant la realizarea lucrării ”Istoria Ilustrată a Uniunii Europene”, al cărei volum cu numărul 3 va apărea în cursul acestui an, și autor al seriei de conferințe "Ești Român, ești european".12
Pagina a fost generata in 0.2501 secunde