A 2-a ediție a Clubului de Poezie: DRAGOSTEA, consacrată artiștilor tomitani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A 2-a ediție a Clubului de Poezie: DRAGOSTEA, consacrată artiștilor tomitani

Cultură 04 Februarie 2020 / 00:39 2698 accesări

Așa cum ne așteptăm în fiecare lună, după cea dintâi ediție din an, în ianuarie, menită a sărbători ziua poetului național Mihai Eminescu, cea de a 2-a ediție a Clubului de Poezie, eveniment consacrat artiștilor tomitani - actori, poeți, muzicieni și oferit publicului larg, însetat de frumos, va avea loc marți, 11 februarie, la Doors Club, în Constanța.

Clubul de Poezie invită la fiecare ediție câte un actor pentru a recita din lirica națională sau universală. Pe 11 februarie, este invitat Andu Axente, actor al Teatrului de Stat Constanța, o voce puternică și încărcată de patos.

Tematica ediției este Dragostea, având în vedere apropierea „Zilei Îndrăgostiților” (14 februarie) și a sărbătorii românești, „Dragobete” (24 februarie). „Dragobete” reprezintă un nume asociat cu personajul din mitologia populară românească, „zeu tânăr al Panteonului autohton”, „patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești”, fiind identificat, de asemenea, cu zeul dragostei în mitologia romană, Cupidon și cu Eros, zeul iubirii din mitologia greacă.

Daniel Iancu și Mariana Butnaru vor încânta publicul cu savuroasele lor melodii, precum „E armonie în casa noastră” sau „Mii de smaralde”… „M-a iubit o doamnă brună”, dar și, scuzați titlul, „Un porc și o lichea”.

Proiectul „Clubul de Poezie” a debutat pe 14 ianuarie 2020, evenimentul fiind consacrat Zilei Culturii Naționale. Ca invitați: actrița Mădălina Petrencu și pianistul Dorian Pîrvu, membru al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit. Întâlnirea s-a dovedit a fi una de succes, participând un public numeros … ceea ce ne dorim să avem și marțea viitoare, pe 11 februarie.

Intrarea este liberă, pentru că liberi suntem să iubim și să împărtășim sentimentele noastre frumoase. Dar, dacă vreți să achiziționați volume de Poezie, albume sau alte ghidușii artistice, luați cu voi și vreo 2-3 galbeni, vorba vine ca să nu răbdați nici de foame, nici de sete, nici de cărțile de poezie sau albumele de muzică prezentate acolo.

Info: 0766 057 078.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2258 secunde