A ajuns Băsescu președinte cu ajutorul „Binomului“?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegerile prezidențiale din 2009, anchetate A ajuns Băsescu președinte cu ajutorul „Binomului“?
Politică 13 Aprilie 2017 / 15:08 1206 accesări
Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, și fostul general SRI Florian Coldea vor trebui să dea explicații cu privire la implicarea lor în alegerea lui Băsescu drept președinte în 2009  (sursa foto: recentnews.ro)

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, și fostul general SRI Florian Coldea vor trebui să dea explicații cu privire la implicarea lor în alegerea lui Băsescu drept președinte în 2009 (sursa foto: recentnews.ro)

În urmă cu câteva zile, jurnalistul Dan Andronic arunca o adevărată bombă media. Andronic spunea că șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, fostul general SRI Florian Coldea şi fostul director SRI George Maior au lăsat să înțeleagă faptul că cei trei ar fi pus umărul la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009. Jurnalistul a povestit, în „Evenimentul Zilei“, despre o întâlnire care a avut loc chiar în noaptea celui de-al doilea tur al alegerilor, acasă la Gabriel Oprea, pe atunci un susţinător al lui Băsescu. La şedinţa secretă au participat actuala şefă a DNA, pe atunci procuror general al României, şi fostul prim-adjunct al SRI. Cu toţii se preocupau ca Băsescu să obţină un nou mandat, susţine Andronic. El îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu. Dezvălurile făcute de Andronic au atras atrenția politicenilor, care au spus că Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior vor fi audiaţi în cadrul unei comisii parlamentare. Președintele PSD, Liviu Dragnea, care a venit cu ideea înființării comisiei care să ancheteze alegerile prezidențiale din 2009, a declarat că ar vrea să conducă ancheta, dar că trebuie să verifice dacă poziția pe care o ocupă în momentul de față îi permite acest lucru. Comisia va fi înființată cel mai probabil săptămâna viitoare.12
Pagina a fost generata in 0.1384 secunde