Așteptând „O noapte la Veneția”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră

Așteptând „O noapte la Veneția”

Monden 20 Iunie 2015 / 00:00 1272 accesări

Melomanii constănțeni sunt gata pentru mult-așteptata întâlnire cu muzica lui Johann Strauss-fiul și cu personajele operetei „O noapte la Veneția”. Spectacolul va avea premiera în această sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu.

Regia artistică a operetei „O noapte la Veneția” este semnată de Mario Nikolov, asistent de regie fiind Constantin Acsinte. De asemenea, scenografia este realizată de Adriana Urmuzescu, cea care a colaborat cu TNOB, pentru realizarea baletelor „Don Quijote”, de Ludwig Minkus, și „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

„O noapte la Veneția”, în viziunea lui Mario Nikolov, se anunță a fi dinamică, realizatorii spectacolului promițând mult dans și veselie. Soliștii lirici, corul și ansamblul de balet al TNOB vor dansa aproape pe tot parcursul... „nopții vieneze”. Coregrafia spectacolului este semnată de Mihai Mîndruțiu.

În rolul Aninei, publicul o va admira, sâmbătă seară, pe soprana Laura Eftimie. Ciboletta va fi redată de Smaranda Drăghici, iar Barbara va fi Lucia Mihalache. Caramello va fi întruchipat de Răzvan Săraru, iar ducele de Urbino va fi Doru Itfene. Distribuția este completată de: Constantin Acsinte - senatorul Delacqua, Laurențiu Severin - senatorul Barbaruccio, Adrian Bădilă - senatorul Testaccio. 

Pentru nerăbdătorii care vor să... întrevadă cum se va petrece „O noapte la Veneția”, pe pagina de Facebook a TNOB au apărut câteva fotografii de la repetiția generală a spectacolului care va îmbogăți repertoriul teatrului tomitan.12