A apărut un guvern nord-coreean în exil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A apărut un guvern nord-coreean în exil

Externe 01 Martie 2019 / 10:28 655 accesări

O organizaţie obscură a anunţat vineri crearea unui guvern nord-coreean în exil, având drept obiectiv eliminarea regimului de la Phenian, transmite AFP, informează Agerpres.

Gruparea, autointitulată Apărarea Civilă Cheollima (DCC), care le propune ajutorul său nord-coreenilor care vor să fugă din ţară, a făcut să se vorbească despre ea în 2017, când a postat pe internet o înregistrare video cu Kim Han Sol, fiul fratelui vitreg asasinat al liderului nord-coreean Kim Jong Un, declarând că îi asigură securitatea după decesul tatălui său, Kim Jong-Nam, în februarie 2017, la Kuala Lumpur.

Într-un lung comunicat pe site-ul său, publicat în limbile engleză şi coreeană vineri - când se împlinesc 100 de ani de la una din primele manifestaţii populare coreene împotriva ocupaţiei japoneze -, organizaţia se proclamă guvern provizoriu al Coreei de Nord, sub numele de 'Joseon liber'.

'Joseon' este numele dinastiei care s-a aflat pe tronul coreean din 1392 până în 1910, anul anexării de către Japonia, şi denumirea sub care este cunoscută această perioadă din istoria coreeană.

'Ne dedicăm în totalitate abolirii acestui Rău absolut care este o pată pe însuşi sufletul omenirii', spune organizaţia, angajându-se să nu înceteze eforturile înainte 'ca lumina să revină cu adevărat asupra Phenianului', şi declarându-se 'singurul reprezentant legitim al poporului coreean al Nordului'.

'Joseon trebuie şi va fi liber. Ridicaţi-vă, voi care respingeţi sclavia', se mai spune în mesaj, însoţit de o înregistrare video în care o femeie, al cărei chip nu poate fi recunoscut, îmbrăcată într-un veşmânt tradiţional, citeşte comunicatul în faţa unui pavilion cu arhitectură coreeană.

Despre gruparea DCC şi responsabilii săi se cunosc foarte puţine lucruri, unii avansând ipoteza că organizaţia ar putea avea legături cu serviciile secrete sud-coreene.12
Pagina a fost generata in 0.2284 secunde