A câştigat procesul cu Poliţia, acuzat fiind că a sunat băut la 112. Era însă doar bâlbâit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A câştigat procesul cu Poliţia, acuzat fiind că a sunat băut la 112. Era însă doar bâlbâit
Justiție 05 Ianuarie 2020 / 13:49 1043 accesări 0 comentarii

Ion Chirvase a alertat poliţia în august 2019 pe motiv că fiul său a fost răpit de un vecin cu care avusese un conflict în trecut. Poliţistul care a venit la adresa indicată a stat de vorbă cu copilul, iar acesta i-a spus că a plecat de bunăvoie cu respectivul vecin.

Drept urmare, poliţistul l-a amendat pe Chirvase, un bărbat din Vaslui, cu 500 de lei pentru alertă falsă şi pentru că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui şi a câştigat procesul după ce a demonstrat în instanţă că nu era beat, ci doar bâlbâit.

„În motivarea plângerii, petentul a arătat că în data de 19.08.2019, în timp ce se afla la numitul M. P. pentru a-l ajuta la muncă în gospodărie, a venit plângând soţia sa care i-a transmis că numitul A. E. a intrat forţat pe poarta locuinţei sale cu toporul în mână şi l-a luat cu forţa pe fiul său C.F., cu căruţa, într-o destinaţie necunoscută. Atât el cât şi soţia sa s-au panicat pentru că numitul A. E. l-a bătut în urmă cu aproximativ două luni, atât pe el cât şi pe fiul său. Pentru acest motiv a sunat la 112, iar când a venit poliţia s-a deplasat împreună cu aceştia la locuinţa lui A. E. unde i-a găsit pe toţi în stare de ebrietate. Petentul a mai arătat că fiind bâlbâit, lume crede că des este băut”, se arată în hotărârea Judecătoriei Vaslui.

De asemenea, bărbatul a demontat şi prezumţia că ar fi apelat abuziv numărul de urgenţă 112. Ion Chirvase avusese un conflict mai vechi cu vecinul său care îl agresase în trecut, în consecinţă avea motive serioase să creadă că fiul său se află în pericol.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1329 secunde